Reperul
Eveniment Galati

Mamă și fiică arestate după ce au abandonat un nou-născut în frig

O femeie de 40 de ani, din comuna gălățeană Rădești, a fost arestată alături de mama ei, de 72 de ani, fiind acuzate de comiterea infracțiunii de ”omor”. Femeia de 72 de ani și-a ajutat fiica să nască acasă, după care a îndemnat-o să îl abandoneze, pentru că nu au bani cu ce să îl crească. Mama a lăsat pruncul abia născut în grădina din fața curții. Câteva ore mai târziu, l-au găsit niște trecători, însă bebelușul murise deja.

”La data de 13.11.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de două inculpate (reţinute), cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 alin. (1) din Codul penal în referire la art. 189 lit. h) din Codul penal raportat la art. 199 din Codul penal, cu aplicarea art. 77 lit. e) din Codul penal.

Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, în perioada 09.11.2021 – 11.11.2021, una dintre inculpate, după ce a ajutat-o pe fiica sa (inculpată) să nască un făt viu, a îndemnat-o pe aceasta să abandoneze nou-născutul, sub motivul că nu are cum să îl îngrijească. Ulterior, cele două inculpate au dus nou-născutul în grădina din faţa casei, unde l-au abandonat, expunându-l la temperaturi scăzute, l-au lipsit de îngrijirea necesară şi, astfel, i-au cauzat decesul. Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Galaţi, care a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de cele două inculpate, pentru o perioadă de 30 de zile”, informează procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Postări asemănătoare

Bătrână rănită într-un incendiu

Maria Vlad Romaniţă

VIDEO Scandal aplanat cu spray lacrimogen

Maria Vlad Romaniţă

Focar de pestă la Rogojeni. Veterinarii au omorât toți porcii pe care i-au găsit

Maria Vlad Romaniţă