Reperul
Social

Mame la 13 și 14 ani

Două minore, una în vârstă de 13 ani și cealaltă în vârstă de 14 ani, care au născut la Maternitatea ”Buna Vestire” din Galați, au determinat polițiștii să deschidă anchete asupra săvârșirii infracțiunii de sex cu un minor.  

”Săptămâna aceasta am avut două nașteri la gravide minore, una de 14 ani și una de 13 ani. Ele au născut prin operație cezariană, una este covid pozitivă. Problema nu este nouă, poate că acum a devenit mai vizibilă, ele au niște probleme pe care le vor dezvolta poate și mai târziu. Ambele au fost consiliate, avem psiholog, ele se trezesc dintr-o dată dintr-un copil cu mintea și sufletul de copil, în fața unei realități care le aduce în situația de a lua decizii de adult“, a explicat dr. Liliana Caraman, Maternitatea ”Buna Vestire” Galați. Grav este e că într-un caz, părinții fetei au îngăduit conviețuirea cu bărbați de peste 30 de ani.

”O evaluare inițială a cazurilor de la domiciliile familiilor lor a condus la situația în care colegii mei au sesizat organele de anchetă cu privire la modul în care părinții uneia dintre copile au acceptat ca ea să locuiască în casa familiei cu un adult de peste 30 de ani”, a precizat Tania Calcan, purt. de cuv. DGASPC Galați. Cele două tinere mame, care se vor întoarce la familie, vor fi  monitorizate de asistenții sociali din localitățile de domiciliu.

Reprezentanții IPJ Galați au transmis că, în cazul minorei de 13 ani, la Secția 5 Poliție Rurală Rădești se află în lucru un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor, dosar întocmit ca urmare a sesizării DGASPC Galați. În cazul celei de-a doua minore, de 14 ani, polițiștii efectuează verificări și, dacă aspectele se confirmă, se va întocmi dosar penal pentru comiterea aceleiași fapte. Numai în acest an până acum, doar la Maternitatea ”Buna Vestire” din Galați s-au internat 18 minore însărcinate, patru dintre ele covid pozitive.

Postări asemănătoare

Anchetă a Poliţiei după ce un clip cu un concurs ilegal de cai a devenit viral pe internet

Maria Vlad Romaniţă

Colectă de ajutoare pentru sinistrații din Moldova, de joi, la Galați

Reperul

”Semaforul” începerii școlilor, în funcție de gradul de infectare

Maria Vlad Romaniţă