Reperul
Social

“Maratonul Resuscitării”, un eveniment dedicat salvării de vieți omenești

Pe 16 octombrie se marcheaza Ziua Repornirii Inimii, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați, împreuna cu UPU-SMURD a Spitalului Județean Galați organizează evenimentul “Maratonul Resuscitării”.

Activtatea se va desfășura în incinta Shopping City Galati, iar în zona scărilor rulante, se va organiza un spațiu special în care toți cetățenii vor putea participa la lecții de prim-ajutor cu salvatorii SMURD Galați. Evenimentul va fi completat de minirecitaluri de pian susținute de elevii de la școala “PianoArt Institut” și elevii Liceului de Artă, care vor prezenta o scenetă.

„Cu ocazia acestui eveniment vrem să atragem atenția asupra importanței cunoașterii primului ajutor, manevre extrem de simple care pot fi învățate de oricine. În țara noastră, 4 din 5 accidente au loc în mediul casnic, acasă. Lanțul supraviețuirii nu poate funcționa fără intervenția martorilor unui stop cardio-respirator. Cei care participă la aceste lecții practice vor putea ei înșiși sa fie veriga lipsă din lanțul vieții,înțelegând simptomele unei probleme medicale si putând interveni în ajutorul aproapelui”, a precizat Dan Ionașcu, reprezentantul ISU Galați.

Ziua mondială a repornirii inimii are menirea de a atrage atenţia asupra pericolelor pe care ar trebui să le luăm în considerare şi asupra metodelor prin care putem salva viaţa unei persoane care intră în stop cardio-respirator.

Postări asemănătoare

Meniu anticaniculă pentru animalele de la Zoo Galați

Maria Vlad Romaniţă

Sute de pelicani au făcut popas pe Lacul Brateș

Maria Vlad Romaniţă

Un gălățean este primul român decedat din cauza gripei în această iarnă

Maria Vlad Romaniţă