Reperul
Politic

Marian Căpățînă, Pro România: Cei ce alcătuiesc alianța de guvernare au transformat țara asta într-un ospiciu de nebuni

* Consilierul județean, care a activat independent timp de șapte ani înainte de a intra în partidul fondat de Victor Ponta, a spus că, dacă Pro România va fuziona vreodată cu PSD, el va demisiona imediat din partid *

Cei care alcătuiesc alianța de guvernare au transformat țara asta într-un ospiciu de nebuni, a declarat, în cadrul emisiunii „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila, Marian Căpățînă, consilier județean în CJ Brăila aflat la al doilea mandat consecutiv. Ales în 2012 și în 2016 din poziția de candidat independent, Căpățînă a intrat de curând în Partidul Pro România fondat de Victor Ponta, fost prim-ministru și fost lider PSD, și a făcut acest pas la invitația unui alt fost premier social-democrat, Mihai Tudose, și el plecat din PSD.

„Anul 2018 trebuia să fie un an al unității naționale. (…) Or, s-a întâmplat cu totul altceva. Cei ce alcătuiesc alianța de guvernare au transformat țara asta într-un ospiciu de nebuni. (…) În fiecare om care privește la lumea asta politică s-a născut o întrebare: noi mergem pe drumul cel bun sau nu mergem pe drumul cel bun? Am început să mă enervez de la lună la lună, tot mai mult și tot mai mult și tot mai mult. Pe lângă nerealizările politice, au venit și cele administrative, și cele economice și atunci am hotărât că trebuie să fac acest pas, să ies din independența politică și să intru într-un partid. Nu vă ascund că am avut o ofertă, una venită dinspre PLUS (…) și nu i-am dat curs. A doua propunere a venit din partea fostului premier, Mihai Tudose, în urmă cu o lună și jumătate. Mi-a spus „Hai alături de noi!” și am zis ok”, a mărturisit Căpățînă.

Decisivă a fost relația de amiciție pe care o are de câțiva ani cu Tudose. „Noi ne cunoaștem de mai mulți ani, avem o relație de amiciție, nu am avut nicio colaborare politică. De altfel, el niciodată nu mi-a zis să intru în PSD. Acum mi-a spus franc: „Marian, am nevoie de un om normal”. Cum adică ai nevoie de un om normal? „Da”, zice, „am nevoie de un om normal, un om echilibrat, să am aici un pol de siguranță în zona Brăila”, a afirmat consilierul județean în emisiunea „Deschide Lumea”.

Întrebat cum privește posibilitatea unei colaborări între Pro România și PSD, Căpățînă a spus că în politică trebuie să existe oricum colaborare, dar, dacă se va dori vreodată ceva mai mult decât atât, el va pleca în secunda doi. „În momentul în care Pro România fuzionează – n-am zis o asociere politică – fuzionează cu PSD, eu îmi dau demisia instantaneu. Să fie foarte limpede! Noi formăm un partid nou și încercăm să aducem în interiorul lui oameni foarte pregătiți, oameni care au în spate ceva, fiindcă noi, practic, intrăm într-o chestiune extrem de onorantă – reprezentăm comunități și națiunea. Or, dacă am stabilit că facem un partid nou, Pro România, care este diferit de PSD și care este diferit de PNL, ce facem, îl băgăm iarăși în istoria vechilor partide, în metehnele vechilor partide? Nu. Ori pornim pe drumul ăsta și ne ținem de el, ori ne ducem acasă”, a declarat Marian Căpățînă la Realitatea TV Galați-Brăila.

Postări asemănătoare

Sate modernizate cu fonduri europene și bani de la Guvern

Reperul

PSD Brăila nu-l susține pe Dan Nica, liderul PSD Galați, pentru alegerile europarlamentare

Sorin Rugină

Cătălin Canciu revine la șefia ISJ Brăila

Reperul