Reperul
Eveniment

Marian Coman: Zona Brăila-Galați devine un sat de bătrâni

* Jurnalistul spune că acest lucru se întâmplă din cauza migrației masive, a șanselor de dezvoltare ratate și a proastei administrări *

Zona Brăila-Galați devine un sat de bătrâni, a declarat Marian Coman, scriitor și jurnalist, în cadrul emisiunii “Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila. Coman, care a plecat din Brăila și s-a mutat la București, spune că acest lucru se întâmplă din cauza migrației masive, a șanselor de dezvoltare ratate și a proastei administrări.

Senzația mea este că Brăila și Galați, că România, în fond, se scufundă. Eu am plecat de aici, din această zonă, ca un naufragiat de pe Titanic care se urcă pe vârful catargului în timp ce vaporul se scufundă și ceilalți, de pe punte, nu știu că vaporul se scufundă și continuă să cânte la vioară. La București încă se cântă la vioară, și în Cluj, și în marile metropole, pentru că nu se vede cum ne scufundăm. Brăila și Galați, fiind mai jos, sunt deja sub apă. Citeam un studiu publicat în Ziarul de Iași despre felul în care această zonă, Brăila-Galați, nu are viitor pentru că s-au pierdut șansele și, nefiind conectată la nicio infrastructură reală, la niciun pol de dezvoltare urbană, zona asta nu numai că pierde populație – pierde zeci de mii de oameni -, a pierdut atuul principal: Brăila-Galați era al doilea centru urban, ca populație, după București, ceea ce ar fi chemat încoace niște investitori. A pierdut acest atu de câțiva ani. Nu mai suntem al doilea, ne-au întrecut Timișoara, Arad, ne-au întrecut Constanța, Cluj șamd. În fiecare an pleacă mii de oameni din Brăila și Galați. Zona asta se scufundă, devine un sat de bătrâni, din păcate“, a declarat Marian Coman.

Vorbind despre administrație, jurnalistul l-a criticat pe primarul Brăilei, social-democratul Marian Dragomir, despre care a spus că este chiar mai slab decât predecesorul său, Aurel Simionescu. Marian Dragomir se înscrie în aceeași linie de dezamăgiri pe care le am de la clasa politică. În afară de atuul acesta al tinereții, din păcate el nu a venit cu nimic. O lipsă de transparență totală, care se traduce și în felul în care își bannează oamenii pe Facebook în momentul în care îi spun lucruri neplăcute și în felul în care este gestionat orașul. (…) Felul în care este foarte caustic cu cei care îl critică este dezamăgitor. Aurel Simionescu, cu toate tarele lui de om care venea dintr-un sistem de dinainte de ’89, era mult mai comunicativ și cred că era și mult mai performant în administrația publică locală decât Dragomir. Au trecut deja doi ani de când a preluat mandatul, deci e la jumătatea mandatului și nu știm care sunt lucrurile bune pe care le-a făcut Dragomir, a afirmat Marian Coman la Realitatea TV Galați-Brăila.

Postări asemănătoare

A amenințat că se sinucide pentru un loc de veci

Reperul

Tâlhărie la Târgu Bujor

Maria Vlad Romaniţă

Accident mortal pe digul Brăila-Galați

Reperul