Reperul
Cultural Eveniment

Mario Laginha și Jean Loup Longnon vin la RO Danube Jazz Festival

În cea de-a doua zi a Festivalului RO Danube International Jazz, pe 16 septembrie, pe scena sălii Aula Mgna din cadrul Universității Danubius vor urca doi maeștri ai jazz-ului internațional:  portughezul Mario Laginha și francezul Jean Loup Longnon. Sunt doi dintre cei mai cunoscuți muzicieni, care  vor aduce la Galați o ”porție generoasă” de jazz.

Arta lui Mario Laginha încorporează influențe din alte universuri muzicale (muzică populară portugheză, braziliană, africană, clasică). Muzica pe care o cântă el este un amestec de disciplină formală, creativitate, intuiție, complicitate și competență tehnică. În trio-ul pe care l-a creat împreună cu contrabasistul Bernardo Moreira și bateristul Alexandre Frazao cu care a înregistrat până acum două albume, Mario Laginha păstrează acest gust pentru amestec si diversitate.

Cea de-a doua seară de festival va fi completată de Jean Loup Longnon, un trompetist francez care a învățat singur tainele acestui instrument, după ce, inițial, a studiat pianul și violoncelul. Perioada în care a descoperit trompeta i-a dezvoltat lui Jean Loup Longnon interesul pentru compoziție pe care l-a pus în practică, inițial, cu trupe mici, apoi cu big band-ul sau. Interpretarea inventivă și prezența sa scenică i-au adus Premiul Django Reinhardt, Premiul Boris Vian, Premiul European pentru Audiovizual, Django de Aur și l-au clasat printre cei mai creativi interpreți de jazz din Europa.

Ziua a doua a festivalului, 16 septembrie, se va desfășura în sala Aula Magna a Universității Danubius, începând cu ora 19.00. Intrarea este liberă, iubitorii jazz-ului trebuind să-și rezerve locul sunând la numărul de telefon 0741 316 854 sau să trimită un mesaj la adresa: media@univ-danubius.ro. RO Danube International Jazz Festival este un eveniment finanțat de Primăria Municipiului Galați.

Postări asemănătoare

Muzeul de Științe ale Naturii a fost neîncăpator pentru miile de vizitatori care i-au călcat pragul în Noaptea Muzeelor

#Agora la Humanitas Galați. Andrei Velea își lansează primul roman

Reperul

Spectacolul RASHŌMON a intrat în producție la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

Reperul