Reperul
Cultural Eveniment

Mario Laginha și Jean Loup Longnon vin la RO Danube Jazz Festival

În cea de-a doua zi a Festivalului RO Danube International Jazz, pe 16 septembrie, pe scena sălii Aula Mgna din cadrul Universității Danubius vor urca doi maeștri ai jazz-ului internațional:  portughezul Mario Laginha și francezul Jean Loup Longnon. Sunt doi dintre cei mai cunoscuți muzicieni, care  vor aduce la Galați o ”porție generoasă” de jazz.

Arta lui Mario Laginha încorporează influențe din alte universuri muzicale (muzică populară portugheză, braziliană, africană, clasică). Muzica pe care o cântă el este un amestec de disciplină formală, creativitate, intuiție, complicitate și competență tehnică. În trio-ul pe care l-a creat împreună cu contrabasistul Bernardo Moreira și bateristul Alexandre Frazao cu care a înregistrat până acum două albume, Mario Laginha păstrează acest gust pentru amestec si diversitate.

Cea de-a doua seară de festival va fi completată de Jean Loup Longnon, un trompetist francez care a învățat singur tainele acestui instrument, după ce, inițial, a studiat pianul și violoncelul. Perioada în care a descoperit trompeta i-a dezvoltat lui Jean Loup Longnon interesul pentru compoziție pe care l-a pus în practică, inițial, cu trupe mici, apoi cu big band-ul sau. Interpretarea inventivă și prezența sa scenică i-au adus Premiul Django Reinhardt, Premiul Boris Vian, Premiul European pentru Audiovizual, Django de Aur și l-au clasat printre cei mai creativi interpreți de jazz din Europa.

Ziua a doua a festivalului, 16 septembrie, se va desfășura în sala Aula Magna a Universității Danubius, începând cu ora 19.00. Intrarea este liberă, iubitorii jazz-ului trebuind să-și rezerve locul sunând la numărul de telefon 0741 316 854 sau să trimită un mesaj la adresa: media@univ-danubius.ro. RO Danube International Jazz Festival este un eveniment finanțat de Primăria Municipiului Galați.

Postări asemănătoare

Donație de suflet în Moldova de peste Prut

Maria Vlad Romaniţă

Festivalul de muzică populară pentru copii „Perla Dunării” are loc vineri la Galaţi

Reperul

Restricții de circulație în weekend

Reperul