Reperul
Eveniment Galati

MĂRTURII ARHEOLOGICE RECENT DESCOPERITE PE TERITORIUL JUDEŢULUI GALAŢI 2017-2019

Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” Galaţi a vernisat  expoziţia ”MĂRTURII ARHEOLOGICE RECENT DESCOPERITE PE TERITORIUL JUDEŢULUI GALAŢI 2017-2019”

Scopul expoziţiei este acela de a informa comunitatea ştiinţifică şi publicul gălăţean despre patrimoniul arheologic al judeţului Galaţi, în special despre descoperirile arheologice realizate în siturile din judeţul Galaţi (Negrileşti, punct Curtea şcolii şi Vânători, punct La Jolică), dar şi din municipiul Galaţi (Barboşi – TirighinaCavoul romanBiserica Sfântul Nicolae şi Poartă Han). Printre exponate se numără foițe din aur, monede, obiecte de podoabă, pietre semipretioase care datează din perioada romanä.

Cercetările arheologice din anii 2017-2019 au fost finanțate de Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” Galați, Primăria Comunei Negrilești și Ministerul Culturii și Identității Naționale. O serie de proiecte, precum situl arheologic de la Negrilești și situl arheologic din Galați – Biserica Sfântul Nicolae au fost inițiate de către Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” Galați, altele, cum ar fi Vânători, punct La Jolică, Barboși – Tirighina, Galați – Cavoul roman, Galați –Biserica Sfântul Nicolae și Galați – Poartă Han au fost realizate de muzeul gălățean în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” din Tulcea și Institutul de Antropologie ”Francisc I. Rainer” din București.

Expoziția va fi deschisă la secția Lapidarium (str.  Mr.  Iancu Fotea nr 2 bis, vizavi de Biserica Greacă) până la sfârșitul lunii decembrie.

 

 

 

Postări asemănătoare

Ziua Marinei sărbătorită la Brăila fără fast și cu mască

Reperul

Încă 500 de doze de vaccin anti COVID 19 au sosit astăzi la Brăila

Reperul

Furt înscenat de un curier

Maria Vlad Romaniţă