Reperul
Eveniment Galati

MĂRTURII ARHEOLOGICE RECENT DESCOPERITE PE TERITORIUL JUDEŢULUI GALAŢI 2017-2019

Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” Galaţi a vernisat  expoziţia ”MĂRTURII ARHEOLOGICE RECENT DESCOPERITE PE TERITORIUL JUDEŢULUI GALAŢI 2017-2019”

Scopul expoziţiei este acela de a informa comunitatea ştiinţifică şi publicul gălăţean despre patrimoniul arheologic al judeţului Galaţi, în special despre descoperirile arheologice realizate în siturile din judeţul Galaţi (Negrileşti, punct Curtea şcolii şi Vânători, punct La Jolică), dar şi din municipiul Galaţi (Barboşi – TirighinaCavoul romanBiserica Sfântul Nicolae şi Poartă Han). Printre exponate se numără foițe din aur, monede, obiecte de podoabă, pietre semipretioase care datează din perioada romanä.

Cercetările arheologice din anii 2017-2019 au fost finanțate de Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” Galați, Primăria Comunei Negrilești și Ministerul Culturii și Identității Naționale. O serie de proiecte, precum situl arheologic de la Negrilești și situl arheologic din Galați – Biserica Sfântul Nicolae au fost inițiate de către Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” Galați, altele, cum ar fi Vânători, punct La Jolică, Barboși – Tirighina, Galați – Cavoul roman, Galați –Biserica Sfântul Nicolae și Galați – Poartă Han au fost realizate de muzeul gălățean în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” din Tulcea și Institutul de Antropologie ”Francisc I. Rainer” din București.

Expoziția va fi deschisă la secția Lapidarium (str.  Mr.  Iancu Fotea nr 2 bis, vizavi de Biserica Greacă) până la sfârșitul lunii decembrie.

 

 

 

Postări asemănătoare

Doi tineri au fost răniți după un accident de motocicletă

Dosar penal pentru neglijență în serviciu după evadarea din baia Poliției

Maria Vlad Romaniţă

Suspiciune de pestă porcină la o fermă de lângă municipiul Galați

Maria Vlad Romaniţă