Reperul
Social

Mașinile cu ITP expirat și fără RCA vor putea fi considerate vehicule abandonate și ridicate de către autorități

Mașinile cu ITP expirat de șase luni și fără RCA vor putea fi considerate „vehicule abandonate” și ridicate astfel de către autoritățile locale. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat recent la Senat.

Propunerea legislativă vizează modificarea Legii nr.421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate. Aceasta a fost înregistrată pentru dezbatere, pe 14 noiembrie.

Conform proiectului, un vehicul abandonat este definit drept „vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, al cărui termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat de 6 luni şi care este neasigurat pentru răspundere civilă pentru caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie”.

„În România, potrivit ultimelor statistici, în 2021, numărul celor care deţineau un permis de conducere era de 8.298.956 de persoane, ceea ce reprezintă 43% din totalul populaţiei ţării şi 53% din populaţia adultă. Practic, una din două persoane adulte deţine permis de conducere.

La finalul anului 2021, parcul auto din România avea 9.661.483 de vehicule înmatriculate. Dintre acestea, 7.611.039 (78,7%) erau reprezentate de autoturisme”.

Postări asemănătoare

A fost lansată cartea despre evaluarea performanțelor serviciilor publice locale

Reperul

Fenomen rar vizibil de la Observatorul Astronomic din Galați

Maria Vlad Romaniţă

Horă în satul din pădure

Reperul