Reperul
Eveniment

Măsuri de prevenire a îmbolnării cu Coronavirus

stiri politice de ultima ora

În cadrul unei şedinţe extraordinare, Consiliul Judeţean Galaţi a alocat un milion de lei din fondul de rezervă bugetară, în vederea asigurării sumelor necesare pentru implementarea măsurilor de prevenire a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus (Covid-19).

“Vom asigura fondurile necesare pentru implementarea măsurilor de prevenţie stabilite în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, pe baza solicitărilor Direcţiei de Sănătate Publică, vom deconta sumele necesare pentru achiziţionarea de materiale sanitare, bunuri şi servicii. În plus, în cazul în care situaţia o va impune, vom suplimenta fondurile necesare. De asemenea, am pus la dispoziţia autorităţilor sanitare două spaţii de carantinăpentru persoanele suspecte a fi contaminate cu noul coronavirus. Spaţiile sunt izolate de comunităţi, au toate facilităţile şi utilităţile necesare şi îndeplinesc toate normele de sănătate publică. În cele două spaţii vor putea fi cazate pe perioada carantinei 20 de persoane”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.  

Pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus(Covid-19), Ministerul Sănătăţii are următoarele recomandări:

–      Spălați-vă mâinile de multe ori. Mâinile se spală cu apă și săpun cel putin 20 de secunde. Daca nu exista apă și săpun, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool (concentraţie de 60%). Spălarea mâinilor elimină virusul.

–      Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute. Mențineți distanța de cel puțin un metru între dumneavoastră și alte persoane, în special când acestea tușesc, strănută sau au febră, deoarece picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distanță apropiată.

–      Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;

–      Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;

–      Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;

–      Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;

–      Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;

–      Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;

–      Animalele de companie nu transmit coronavirus.

Postări asemănătoare

Doi elevi și două cadre didactice s-au infectat cu noul coronavirus

Maria Vlad Romaniţă

Adolescente agresate în autobuz

Reperul

546 de cazuri de COVID 19 la Brăila

Reperul