Reperul
Cultural

Măsuri de protecție la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” după declararea epidemiei de gripă

* Angajații care intră în contact direct cu publicul poartă măști de protecție * Totodată, spectatorii care prezintă simptome de gripă sunt sfătuiți să vină la teatru după ce se însănătoșesc *

După ce s-a declarat epidemie de gripă, reprezentanții Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați au decis să ia măsuri suplimentare pentru protejarea angajaților instituției, dar și a spectatorilor. Astfel, au fost achiziționate măști de unică folosință, care au fost împărțite celor care intră în contact direct cu publicul. Este vorba despre cei care verifică biletele, despre cei de la garderobă, plasatorii, supraveghtorii, alt personal auxiliar și casierii.

Angajații care intră în contact direct cu publicul sunt extrem de expuși îmbolnăvirilor, mai ales că la fiecare spectacol vin aproximativ 300 de oameni. „Este o măsură care ne protejează și pe noi, protejează și spectatorii. Sunt mulți spectatori, circa 300 la fiecare reprezentație, vineri, sâmbătă și duminică ajungem la 900, aproape 1.000 de oameni și dacă doar unul este răcit, are gripă, vă dați seama, nu doar ne îmbolnăvim noi, dar transmitem și colegilor, și celor de acasă”, spunea Viorel Caimacan, de la Control Bilete la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

Actorii nu vor purta mască, dar și pentru protecția lor s-a găsit o soluție – una, ce-i drept, care ține mult și de înțelegerea spectactorilor. „Rugăm spectatorii să nu ajungă la spectacole dacă au stări gripale, este epidemie și îi asigurăm că, dacă se simt rău, trebuie doar să sune la teatru și vor putea veni la o altă reprezentație a spectacolului dorit. În ceea ce privește personalul teatrului, altul decât cel artistic, s-a luat măsura ca aceștia să poarte măști de unică folosință când intră în contact cu publicul. Măștile se folosesc o singură dată, se aruncă, apoi vor fi înlocuite cu altele noi”, a precizat Florin Toma, directorul general al Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați.

Chiar dacă este epidemie de gripă, actorii nu vor juca cu măști pe față, dar speră ca cei bolnavi să rămână acasă și să nu îi pună în pericol și pe ei, dar și pe ceilalați spectatori. „Este, într-adevăr, epidemie de gripă, îmi este puțin teamă, dar, dacă respectăm regulile de igienă și dacă nu vin la spectacole și persoane bolnave, cred că va fi bine”, spune actorul Ciprian Brașoveanu.

Spectatorii sunt sfătuiți să rămână acasă dacă sunt bolnavi, iar în cazurile în care merg totuși la teatru să se protejeze cu măști de unică folosință, astfel încât să nu îi îmbolnăvească și pe ceilalți spectatori sau angajați ai teatrului.

De asemenea, medicii ne sfătuiesc să respectăm regulile de igienă și să evităm zonele aglomerate.

Postări asemănătoare

Donație de suflet în Moldova de peste Prut

Maria Vlad Romaniţă

Muzeul de Artă Vizuală Galați găzduiește a cincea ediție a Salonului Anual

Reperul

Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” este partener în filmul documentar „Moșteniri coregrafice: Avangarda”

Reperul