Reperul
Eveniment

Măsuri de relaxare de la 1 august, aprobate

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că Guvernul a adoptat noile măsuri care intră în vigoare de la 1 august.

”Am aprobat măsurile de relaxare de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menţinute”, a transmis premierul, potrivit News.ro.

”Aş menţiona activităţile cultural-artistice şi de divertisment în spaţii deschise, cu participarea a cel mult 75.000 de persoane, în localităţile cu incidenţă mai mică sau egală cu 2 la mie, este foarte important, iar o condiţie importantă este că participanţii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi”, a adăugat premierul.

“Activităţile din baruri, cluburi, discoteci şi săli de joc până la capacitatea maximă a spaţiului permisă în intervalul orar 5:00 – 2:00, în cazul în care incidenţa este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Nu s-a schimbat ora 2:00, în cazul în care incidenţa este sub sau egală cu 2 la mie”, a explicat acesta.

CNSU: Începând cu data de 01.08.2021, vor fi permise activităţile din baruri, cluburi, discoteci şi săli de jocuri, până la 70% din capacitatea maximă a spaţiilor închise în intervalul orar 5:00-02:00, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi până la capacitatea maximă dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori. Participarea la aceste activităţi este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Postări asemănătoare

Alte trei cazuri de gripă la Galaţi. Numărul îmbolnăvirilor ajunge la 12

Maria Vlad Romaniţă

Cu toporul la terasă pentru că nu a fost lăsat să cerșească

Maria Vlad Romaniţă

Înjunghiată de partenerul de pahar

Maria Vlad Romaniţă