* Animalele, în special cele nefamiliarizate cu iarna, primesc acum mai multă hrană, vitamine și vizite ale medicului veterinar, dar și spații încălzite *
Mai multă hrană, căldură sau mutarea în spații încălzite plus vizite mai dese ale medicului veterinar și vitamine. Venirea iernii a schimbat felul în care sunt încălzite adăposturile în care stau animalele de la Zoo – unele cu paie, altele direct prin centralele pe care le au adăposturile lor, cum este situația și cu leii.
,,În această perioadă le dăm o rație mai mare de carne, hrană, iar medicul veterinar are vizite mai dese. În plus, le suplimentăm alimentația cu vitamine. Oricum majoritatea animalelor pe care le aveam la Grădina Zoologică sunt animale care rezistă afară. Nu toate sunt în această situație. De exemplu, aveam leii care trebuie să stea la căldură, cei trei ratoni cărora le-am pregătit adăpostul cu paie și pot sta totuși afară și avem și păsările acvatice pe care, tot așa, le-am mutate în spații încălzite“, a precizat Matei Roșca, administrator la Grădină Zoologică Galați.
Dacă tigrilor siberieni nu le sunt străine frigul sau zăpada, nu toate animalele de la Zoo au aceeași abordare a gerului și zăpezii. Leii, de exemplu, nici nu sunt scoși afară din adăpost, unde temperatura nu trebuie să coboare sub 12 grade Celsius, în timp ce ratonii stau și ei pitiți printre paiele groase care le-au căptușit adăpostul, nici gând să iasă afară decât cel mult seara o oră, două, când mai și mănâncă. Urșii nu hibernează, dar nici ei nu stau prea mult prin zăpadă. Sunt un pic cam leneși în perioada asta, dar nu refuză semințele din florea soarelui când mai fac câțiva pași pe afară.