Reperul
Politic

Meciul politic din Camera Deputaților a continuat la Realitatea TV Galați-Brăila

* Parlamentari și politicieni de la PSD, PNL, PMP și PRO România s-au contrat, la “Deschide Lumea”, pe marginea revocării social-democraților Dragnea și Iordache de la conducerea Camerei *

După scandalul de miercuri din Parlament, privind revocarea liderului PSD, Liviu Dragnea, de la președinția Camerei Deputaților, alături de vicepreședintele forului, Florin Iordache, parlamentari și politicieni de la principalele partide prezente în Parlament au continuat disputa pe marginea subiectului și în cadrul emisiunii “Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila.

“A fost o mare victorie a Opoziției, azi, în Parlament. (…) S-a întâmplat exact ceea ce s-a întâmplat în 2012, când Roberta Anastase (președintele Camerei Deputaților n.r.) a fost schimbată de USL. (…) În mod normal, astăzi, Dragnea și Iordache nu mai sunt la conducerea Camerei Deputaților”, a declarat deputatul PMP de Galați, Cătălin Cristache (foto stânga), care este și liderul filialei PMP Galați.

Replica a venit imediat, prin telefon, de la deputatul PSD de Galați, Florin Popa. “Spectacolul din Parlament a fost jalnic și dovedește că, dacă nu au avut alte mijloace la dispoziție, cei cei care au inițiat această mișcare s-au limitat la ceea ce ați văzut la tv. (…) Președintelui de ședință i s-a luat microfonul, au încercat să-l ridice de pe scaun… Așa ceva nu am văzut în viața mea. (…) Chiar și așa, când colegul lor liberal a preluat așa-zisa conducere a ședinței, deși a fost un abuz și nu putea să producă efecte, ați sesizat că au fost 112 voturi. Păi, cum să ai majoritate cu 112 voturi? (…) În final, când s-a încercat reluarea lucrărilor, votul exprimat de cei prezenți (PSD, ALDE, UDMR și minorități n.r.) a fost 148, a afirmat Popa.

La rândul său, Cristache i-a acuzat pe social-democrați că le-a fost frică. “PSD-iștii s-au legat de scaune, n-au avut majoritate, le-a fost frică… Ce mi-era, domnule, haideți s-o supunem la vot dacă aveți acea majoritate pe care o invocați? PSD s-a luptat până în ultima secundă să nu introducă pe ordinea de zi schimbarea lui Dragnea, a spus deputatul PMP Cătălin Cristache.

Aflat tot în platou, președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Adrian Tabarac (foto dreapta), a subliniat că raportul de forțe din Cameră s-a schimbat. “Cel mai important lucru care ar trebui punctat este că actuala coaliție de guvernare nu mai are majoritate în Camera Deputaților. Dragnea dă dovadă de disperare. Cum poți să mai salvezi imaginea altfel decât ducând totul în derizoriu?”, a declarat Tabarac.

Și deputatul PRO România de Brăila, Emilia Meiroșu, a comentat subiectul. Într-o intervenție telefonică în emisiune, Meiroșu a salutat în primul rând faptul că bătălia politică a fost dusă în Legislativ. “Mă bucur că un număr mare de deputați au înțeles că bătăliile politice se duc în Parlament, nu în alte locuri. (…) Victor Ponta a explicat astăzi că regulamentul Camerei nu poate fi mai presus de prevederea constituțională și anume aceea că plenul este suveran. (…) Noi am votat cu toată conștiința noastră pentru schimbarea lui Liviu Dragnea de la președinția Camerei Deputaților”, a afirmat deputatul PRO România.

Toți invitații emisiunii “Deschide Lumea” au declarat că așteaptă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, care ar putea fi depusă în Parlament săptămâna viitoare.

Postări asemănătoare

PMP Galați, somat să plătească datorii ale PP-DD!

Sorin Rugină

Victor Ponta: Dan Nica m-a dezamăgit!

Sorin Rugină

Dan Nica: Guvernul trebuie să acționeze urgent pentru ca România să beneficieze de subvențiile din Planul European de Redresare

Reperul