Reperul
Economic

Medicii rezidenți care nu se prezintă la examenul de specialist vor putea fi și ei angajați

Rezidenții care nu susțin examenul final vor putea fi angajați în spitalele care au deficit de personal și doar pe perioadă determinată, de cel mult un an de la finalizarea rezidențiatului, potrivit unui proiect pus marți în dezbatere publică de Ministerul Sănătății (MS).

Acest proiectu de OG aduce o serie de modificări regulilor privind organizarea și desfășurarea examenelor de rezidențiat.

Astfel, spre deosebire de ceea ce stabilește acum OG 18/2009, respectiv că rezidenții care nu au promovat examenul final pot fi încadrați în muncă în orice unitate medicală timp de trei ani, medicii rezidenți care nu se prezintă la examenul final de specialist vor putea fi încadrați în muncă, însă doar pe o perioadă de maximum un an de la finalizarea stagiului de pregătire și vor putea profesa doar în unitățile sanitare cu un număr mic de medici.

Conform modificărilor aduse, medicii rezidenți pe loc vor putea solicita schimbarea specialității alese în urma concursului, în termen de maxim trei ani de la data începerii pregătirii. Aceștia trebuie să primească un aviz de primire al unui coordonator acreditat din centrul universitar de pregătire, iar punctajul obținut la concursul de rezidențiat să fie cel puțin egal cu punctajul la specialitatea solicitată.

Totodată, medicii stomatologi rezidenți și farmaciștii rezidenți vor putea solicita schimbarea specialității în termen de maximum 18 luni.

Postări asemănătoare

Sergiu Dobrescu a participat la Conferința „Francofonie, Antreprenoriat și Leadership Francofon în România”

Reperul

Ce afaceri vor funcționa pe baza certificatului verde, dacă incidența locală trece de 3 la mie

Reperul

Samsarii de autovehicule, obligați să înscrie personal mașinile la RAR, înainte de a le vinde

Reperul