Reperul
Alegeri Politic

„Mediul academic și decidenții administrativi ar trebui să lucreze împreună”

Lipsa comunicării dintre mediul academic și reprezentanții administrației locale ține orașul pe loc. La această concluzie a ajuns prof. Daniela Ancuța Șarpe, candidatul Alianței Dreapta Unită (ADU) pentru funcția de primar al municipiului Galați, care a subliniat că avem două atuuri pe care nu le valorificăm la adevărata valoare: Dunărea și Universitatea „Dunărea de Jos”. Candidata ADU a mai completat pe aceeași temă că fără o colaborare între reprezentanții Universității și administrația locală, mediul de afaceri nu se va dezvolta.

„Istoric vorbind, se spunea că o localitate are șansa să de dezvolte dacă este aproape de o apă. În timp, lucrurile au evoluat și s-a spus că o localitate are șanse să se dezvolte dacă are și un centru universitar. Noi le avem pe amândouă, dar nu le folosim destul de bine pe nici una. Nu s-au internalizat necesitățile de a se raporta dezvoltarea economică la polii de potențial pe care îi are aici. Vorbesc, în primul rând, de partea academică, de tot ce înseamnă relația cu mediul academic care ar trebui adus la aceeași masă cu decidenții administrativi din Galați și puși să lucreze împreună, întrebați ce e de făcut. Soluțiile nu sunt greu de identificat, dar trebuie făcute împreună. Dacă nu se comunică, nu știm unii de alții, de ceea ce suntem în stare să facem și cum am putea să ajutăm partea cealaltă – mediul de afaceri, pe parte administrativă și invers. Comunicarea (n.r. dintre profesorii Universității „Dunărea de Jos” și administrația locală) este la nivel de tatonare, de colocvii pe care le facem din când în când și spunem că ne interesează unii și alții. Aici trebuie lucrat instituțional, create mecanisme, structuri care să facă numai treaba asta, nu din când în când, când avem un interes să fim invitați și să tăiem panglici și să le urăm celor care fac un colocviu pe o temă dată: să lucreze bine că noi suntem pe aproape, pe aici”, a subliniat la Reperul TV, prof. Daniela Ancuța Șarpe, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Municipiului Galați.

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța Dreapta Unită”) și realizat de operatorul economic SC Videoflow Expert SRL. Cod Unic de Identificare: 21240009

Postări asemănătoare

Brăila are cu 30.000 mai mulți pensionari decât forță de muncă activă

Reperul

Liberalii brăileni au câștigat în instanță dreptul de a participa la alegeri

Reperul

BEC a respins înscrierea Alianței USR PLUS în competiția pentru PE

Sorin Rugină