Reperul
Social

Membri ai astroclubului din Galați, medaliați cu aur și bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie

* Este vorba despre Daria Hărăbor, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, care a obţinut medalia de aur, și Maria Iordache, de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila, care a obţinut medalia de bronz *

Doi membri ai Astroclubului “Călin Popovici” din cadrul Observatorului Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi au obţinut rezultate foarte bune la Olimpiada Internaţională de Astronomie care s-a desfășurat în Sri Lanka, în perioada 6-14 octombrie 2018. Este vorba despre Daria Hărăbor, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi, care a obţinut medalia de aur, și Maria Iordache, de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” Brăila, care a obţinut medalia de bronz.

În această vară, cele două eleve s-au pregătit intens în cadrul Planetariul şi Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, instituție unde se derulează un program de pregătire a elevilor pentru proba practică observaţională a olimpiadei de astronomie şi astrofizică, coordonat de muzeograful Ovidiu Tercu. Daria Harbor s-a pregătit pentru proba teoretică cu profesoarele de fizică Lucia Popa, de la Şcoala Gimnazială Nr. 29 din Galați, și Cătălina Caragea, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi. Maria Iordache s-a pregatit pentru proba teoretică cu profesoara de fizică Iacob Liliana, de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Brăila. De asemenea, ambele eleve au fost îndrumate la teorie și de brăileanul Radu Andrei, acum student la Harvard, olimpic la astronomie și membru al Astroclubului „Calin Popovici”.

Tot în această vară, pe parcursul mai multor zile, s-a pregătit la observatorul gălăţean şi elevul Vlad Roşca din Slobozia, care a obţinut medalia de bronz la această olimpiadă. Vlad este elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi în această toamnă va participa la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică.

Postări asemănătoare

Amendă uriașă pentru că a aruncat un chiștoc de țigară pe geamul mașinii

Maria Vlad Romaniţă

„Galațiul Dăruiește De Centenar”: Caravană cu donații, pe ruta Galați-Alba Iulia

Reperul

Revelionul Pensionarilor: Biletele vor fi puse în vânzare pe 27 decembrie la Teatrul Muzical

Reperul