Reperul
Economic Eveniment

Memorandum de înțelegere semnat cu ABEE

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a semnat un „Memorandum of Understanding” cu Avesta Battery & Energy Engineering (ABEE) care își propune să promoveze inovația în sectorul educațional.

Universitatea își asumă pregătirea personalului și va asigura programe de pregătire și reconversie profesională dedicate noii tehnologii, aliniindu-se strategiei Comisiei Europene în domeniile producției de celule de baterii pentru vehiculele electrice.

„Colaborarea excelentă pe care o avem cu Europarlamentarul Dan Nica, cu Primăria Municipiului Galați și cu Ministrul Economiei, de la acea vreme, Florin Spătaru a dat roade, iar Galațiul va beneficia de o investiție inteligentă ce va produce dezvoltarea accelerată în întreaga regiune”, a declarat prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Romvolt este un proiect ce constă într-o fabrică de baterii litiu-ion care va fi construită în Galați, cu o capacitate totală de producție de 22 GWh și o investiție totală de 1,4 miliarde de euro. Va furniza celule de baterii în principal pentru industria auto, unde în România se află Renault/Dacia și Ford, dar și pentru piața staționară, deoarece stocarea este necesară pentru tranziția la energie regenerabilă.

Fabrica va crea mii de locuri de muncă în diferite departamente, la care se vor adauga locurile de muncă create indirect.

Avesta Battery & Energy Engineering (ABEE) este o companie belgiană de inginerie energetică care a înregistrat, în România, filiala ABEE drept companie „fiică” pentru a desfășura proiectul Romvolt.

Postări asemănătoare

MIPE: Proiectele actualizate de ghid pentru granturile IMM prin Programul Tranziție Justă, publicate săptămâna aceasta

Reperul

Venitul minim de incluziune. Află ce categorii noi beneficiază

Reperul

Proiectul „Adaptare prin DIGITALIZARE formare și dezvoltare de abilități digitale (AD-FDAD)” POCU/860/3/12/143588

Reperul