Reperul
Politic Social

Mesaj curajos de 8 Martie. Deputatul PNL Antoneta Ioniță vorbește despre nevoia de educare a tinerelor: Suntem pe locul 1 în Europa la nașteri în rândul minorelor

* Parlamentarul spune că peste 8.500 de minore devine mame în fiecare an *

Mesaj mai puţin obişnuit, dar nu lipsit de substanță, în ajunul Zilei Internaţionale a Femeii, din partea unui parlamentar român. Deputatul PNL de Brăila, Antoneta Ioniţă, care este şi doctor, atrage atenţia, într-un mesaj postat astăzi pe o reţea de socializare, că în România sunt necesare programe de educare şi consiliere a tinerelor încă din timpul şcolii, în condiţiile în care, anual, peste 8.500 de minore devin mame.

“Este plăcut să ne înconjurăm de gesturi frumoase, dar este responsabil să ne aducem aminte că suntem pe locul 1 în Europa la capitolul nașteri în rândul minorelor. Iar dacă această neonorantă poziție nu vă spune nimic, aflați că în România peste 8.500 de minore devin mame în fiecare an. Aceste tinere, care provin în cele mai multe cazuri din familii defavorizate, devin mame fără a avea conturată pe deplin responsabilitatea ce derivă dintr-o astfel de decizie. Lipsa educației încă din timpul școlii, lipsa unui program bine gândit pentru informarea tinerelor ce aleg să-și înceapă viața sexuală, neimplicarea instituțiilor responsabile au făcut ca în țara noastră să existe peste 40.000 de copii abandonați, iar cifrele continuă într-un trend ascendent. Statisticile ne arată că tinerele expuse abuzurilor, violenţei domestice şi sărăciei au riscuri mai mari pentru o sarcină prematură. Aceste ‘mame premature’ renunță de cele mai multe ori la școală pentru a încerca să îngrijească un nou-născut care, de multe ori, este privit de familie ca ‘o rușine’. Iar într-o societate în care consilierea de specialitate are de suferit, generând – astfel – suferință, soluția pe care tinerele mame o au la îndemână este abandonul copilului”, scrie deputatul PNL de Brăila, dr. Antoneta Ioniţă.

Aceasta încheie, totuşi, într-o notă optimistă, lăsând să se înţeleagă că speră în schimbarea acestei realităţi. “Nu vreau să mă considerați un ‘Grinch’ al sărbătorii femeilor de pretutindeni, un ‘monstrulet țâfnos’ incapabil să se bucure de frumusețea gesturilor de 8 martie. Îmi doresc, cu adevărat, ca de această zi să se poată bucura toate femeile din România!”, spune parlamentarul liberal.

Postări asemănătoare

Frigul mai face o victimă la Galați

Maria Vlad Romaniţă

Black Tiger își trece o nouă victorie în palmares

Reperul

Europarlamentarul Dan Nica, la Forumul de cooperare în regiunea Dunării: Avem nevoie de proiecte strategice care să contribuie la dezvoltarea regiunii

Reperul