Reperul
Eveniment

Metodologia de acordare a voucherelor pentru persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19

Potrivit unui comunicat de vineri al MS, Cseke Attila, ministrul interimar de resort, a semnat un proiect de ordin prin care se stabilesc regulile ce vor fi aplicate la acordarea alocației de hrană celor care se vaccinează complet împotriva COVID-19.

Astfel, persoanele care s-au vaccinat (cu schema completă) începând din 31 august 2021 vor primi 100 de lei, sub forma a cinci tichete de masă.

Persoanele îndreptățite vor putea lua tichetele de masă de la centrul de vaccinare, de la cabinetul medicului de familie sau de la ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a făcut vaccinarea.

Cele cinci tichete de masă vor trebui cerute, de către cei ce s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu schema completă, în cel mult 60 de zile de la data în care au primit ultima doză de vaccin (sau singura, în anumite cazuri).

“Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie. Ordinul emis astăzi (vineri – n. red.) finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea lui în Monitorul Oficial, vom asigura resursele bugetare, iar după aceea, tipărirea și distribuirea tichetelor de masă”, a declarat, ministrul interimar al sănătății.

Postări asemănătoare

Reținut de polițiști după ce a condus băut și a accidentat grav o persoană

Maria Vlad Romaniţă

Amendat cu 10.000 de lei pentru că nu a stat în izolare la domiciliu

Maria Vlad Romaniţă

PSD a câștigat detașat alegerile la Brăila

Reperul