Reperul
Politic

Mihai Tudose: Documentația pentru podul peste Dunăre este ”în termen”

* Fostul premier spune că, de fapt, comisarul european Corina Crețu ar fi atras atenția să nu se depășească termenul și că a fost înțeleasă greșit *

Noul președinte al PSD Brăila, fostul prim-ministru Mihai Tudose, deputat PSD de Brăila, ține să dea asigurări cu proiectul construirii Podului peste Dunăre nu întâmpină niciun fel de probleme și că totul este “în termen”. Acesta spune că, de fapt, s-ar fi înțeles greșit avertismentul comisarului european Corina Crețu, de a nu depăși termenul.

“Am auzit o mulţime de speculaţii că podul nu se mai face, legate de declaraţia doamnei comisar european Corina Creţu, că nu s-au depus hârtiile încă la Bruxelles. Hârtiile sunt încă în termen, doamna comisar a atras atenţia să nu ieşim din termen. Nu se va ieşi din termen. Suntem în termen, banii există pentru construcţia podului. Deci podul se va face. Evident că nu toată lumea e fericită, adversari politici sau alţii care aveau alte interese economice, dar în pofida acestor lucruri, podul se va face”, a declarat Mihai Tudose.

Acesta a adăgat că proiectul va fi gata chiar mai devreme, mai precis cu 6 luni. “Cei care s-au angajat la construcţie, având tipul de contract pe proiectare şi execuţie, au avut la dispoziţie un an pentru proiectare şi trei ani pentru execuţie. Domniile lor trebuiau ca, până în februarie 2019, să termine proiectul. Înţeleg că îl termină până la sfârşitul lunii septembrie anul acesta şi deja îl depun pentru validare la Ministerul Transporturilor. În paralel, la picioarele podului au început o mulţime de alte activităţi, de descărcare arheologică, de autorizaţii, aprobări, lucruri care sunt în curs”, a afirmat deputatul PSD.

Postări asemănătoare

Primarul în funcție despre competiția din partid pentru alegerile locale: În dreptul măsurătorilor PSD este trecut Pucheanu

Reperul

Dănăilă: CUP Dunărea intimidează abonații

Reperul

Eugen Tomac: Fuziunea se va face când PMP va putea înghiți PNL… cel puțin la Galați

Reperul