Reperul
Eveniment Galati Social

Mii de oameni au venit pe faleză ca să ia agheasmă. Un gălăţean de 37 de ani a prins Crucea Bobotezei

* Credincioşii s-au îmbulzit să-şi umple sticlele cu apă sfinţită, deşi era de ajuns pentru toţi *

Gălăţenii au venit cu miile la slujba de Bobotează de pe Faleza Superioară a Dunării, s-au înghesuit să prindă agheasmă, iar pe mal a fost panică deoarece iniţial se părea că unul dintre cei 17 înotători care s-au aruncat după Cruce nu a mai ieşit. Pe scurt, cam aşa s-a derulat sărbătoarea Bobotezei pe Faleza Dunării din Galaţi.

Vremea a fost frumoasă, chiar neaşteptat de frumoasă pentru Bobotează, mai ales că oamenii care asistau la slujbă vorbeau că anul trecut, de Bobotează, era viscol şi cod roşu. Aşa se face că numărul participanţilor a trecut bine de 8.000. Slujba Bobotezei a fost oficiată de arhiepiscopul Dunării de Jos, Î.P.S. Casian Crăciun în fruntea unui sobor de preoţi. Ionuţ Pucheanu, primarul Galaţiului, şi prefectul Dorin Otrocol au participat alături de alte oficialităţi locale şi judeţene la slujba de pe Faleza Dunării. Imediat ce s-a dat drumul la luat agheasmă, oamenii au început să se înghesuie care mai de care. Asta deşi aveau la dispoziţie 12 butoaie mari, pline ochi cu agheasma mare. Jandarmii au făcut apel la calm şi au reuşit cu greutate să ţină lumea în ordine. „Nu vă înghesuiţi, vă rugăm frumos, doar este agheasmă pentru toată lumea. Întotdeauna a fost. Aveţi grijă, să nu vă rupeţi picioarele!”, îi potoleau jandarmii pe gălăţenii care nu ştiau cum să mai se împingă ca să ia agheasmă.

Pe faleza inferioară, unde arhiepiscopul Casian Crăciun a aruncat de pe o navă Crucea Bobotezei în apele Dunării, 17 gălăţeni, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, au sărit dupa ea. Crucea a fost prinsă de Costel Dumitriu, un gălăţean de 37 de ani. Din clipa în care înotătorii au urcat pe mal s-a instalat panica deoarece au crezut că unul dintre ei nu a mai ieşit la suprafaţă. „Lipseşte unul. 17 au sărit, număraţi-vă”!,  se auzea pe faleză. A fost, din fericire, doar o alarmă falsă. „Sunt bucuros, am prins Crucea de şase ori până acum. Nu vreau decât sănătate. A fost un moment de panică deoarece nu se găsea un băiat care sărise cu noi”,  a spus Costel Dumitriu, gălăţeanul care a prins în acest an Crucea Bobotezei. Cei care au sărit după Crucea Bobotezei au fost mai apoi binecuvântaţi de arhiepiscopul Casian Crăciun.

boboteaza3

boboteaza4

boboteaza2

Postări asemănătoare

Reclamele la cazinouri, jocuri de noroc și pariuri ar putea fi interzise, potrivit unui proiect de lege

Reperul

Elev bătut în curtea școlii

Maria Vlad Romaniţă

Intervenție cu focuri de armă

Maria Vlad Romaniţă