Reperul
Politic Social

Ministerul Sănătăţii îi explică deputatului PNL Antoneta Ioniţă ce sunt “cheltuielile social-culturale” de 269 de milioane din bugetul CNAS

* Parlamentarul liberal a cerut aceste explicaţii încă de la începutul lunii decembrie 2017 *

Deputatul PNL de Brăila Antoneta Ioniţă a primit, în sfârşit, un răspuns din partea Ministerului Sănătăţii în care instituţia încearcă să îi explice ce înseamnă cheltuieli social-culturale de 269.000.000 de lei în bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Deputatul liberal a adresat această întrebare încă din decembrie 2017, inclusiv la dezbaterile din camere reunite ale Parlamentului la care a fost prezent atât ministrul Sănătăţii, cât şi preşedintele CNAS şi nimeni nu a ştiut să ofere un răspuns clar la momentul respectiv. Între timp, Ministerul Sănătăţii pare că a descoperit pe ce se duc banii publici.

“Pe data de 29 decembrie am primit şi răspunsul în scris, răspuns semnat de secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Dan Dumitrescu, care a fost de faţă la prima şedinţă la care am pus această întrebare incomodă. (…) Răspunsul dumnealor este pe trei pagini, dar exact ceea ce voiam să ştiu înseamnă [un paragraf] şi spune atât: «(Titlul de cheltuieli social-culturale – n.r.) cuprinde următoarele: cheltuieli de personal, bunuri şi servicii, dobânzi, transferuri între unităţi ale administraţiei publice, asistenţă socială, proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar, cheltuieli de capital, active nefinanciare, sănătate». Acestea reprezintă un titlu de cheltuieli la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, unde noi cotizăm. Banii noştri din asigurările de sănătate se duc la Casa Naţională. E de urmărit, apropo de transparenţă”, a declarat deputatul PNL de Brăila Antoneta Ioniţă în cadrul ediţiei de luni a emisiunii “Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

Postări asemănătoare

Patru gălăţeni au murit din cauza frigului în doar câteva zile

Maria Vlad Romaniţă

48 de ore fără decese cauzate de COVID 19, în județul Galați

Maria Vlad Romaniţă

Sediul USR Galați, vandalizat

Reperul