Reperul
Administratie Galati

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, ÎN DEZACORD CU PREFECTUL GALAȚIULUI

Cererea Prefectului de a demite managerul de la TBC, respinsă * Nu s-au identificat “indicii legale” pentru acest demers.

        La începutul lunii aprilie,Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, cerea demisia managerului Spitalului de Pneumoftiziologie după ce acesta ar fi refuzat internarea în unitate a unor bătrâni dintr-un azil în care erau zeci de persoane infectate cu coronavirus. “Am avut un incident când a trebuit să transferăm 17 bătrâni pozitivi. Directorul Spitalului de Pneumoftiziologie a refuzat internarea  bătrânilor din acest centru. În această dimineaţă am cerut ministrului Sănătăţii demiterea acestui director”, a declarat la vremea respectivă Prefectul de Galaţi.

        Decizia prefectului Avrămescu se baza doar pe informațiile primite de la directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Galați, doctor Liliana Moise. “DSPJ Galați a informat Instituția Prefectului Galați prin adresa 6540/10.04.2020, că managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Galați a refuzat internarea pacienților vârstnici cu COVID-19, din Centrul pentru persoane vârstnice «Sf. Ilie» Galați”, declara Liliana Moise pentru Realitatea TV Galați – Brăila, argumentând că “motivația managerului Spitalului de Pneumoftiziologie Galați a fost că pacienții respectivi prezentau și alte afecțiuni associate”.

        Ministerul Sănătății a demarat o acțiune de documentare privind aspectele solicitate, finalizată prin întocmirea referatului cu nr. NT2772/21.05.2020. Conform controlului de la Ministerul Sănătății, cererea Prefectului Gabriel Avramescu nu se justifică, neexistând indicii legale pentru solicitarea sa: “Ca urmare a analizării documentelor puse la dispoziție atât de reprezentanții Spitalului de Pneumoftiziologie Galați, cât și de Direcția de Sănătate Publică Galați, s-a constatat că aspectele pentru care s-a cerut înlocuirea din funcția de manager nu se confirmă, neidentificandu-se indicii legale pentru acest demers”, se arată în documentul Ministerului Sănătății.

Postări asemănătoare

Summer Parade şi minicroaziere pe fluviu, în programul Zilelor Dunării 2018

Reperul

Proiect care învață mediul de afaceri să propună politici publice

Reperul

Consiliul Local Galați a aprobat extinderea UPU de la Spitalul de Copii

Reperul