Reperul
Administratie Galati

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, ÎN DEZACORD CU PREFECTUL GALAȚIULUI

Cererea Prefectului de a demite managerul de la TBC, respinsă * Nu s-au identificat “indicii legale” pentru acest demers.

        La începutul lunii aprilie,Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, cerea demisia managerului Spitalului de Pneumoftiziologie după ce acesta ar fi refuzat internarea în unitate a unor bătrâni dintr-un azil în care erau zeci de persoane infectate cu coronavirus. “Am avut un incident când a trebuit să transferăm 17 bătrâni pozitivi. Directorul Spitalului de Pneumoftiziologie a refuzat internarea  bătrânilor din acest centru. În această dimineaţă am cerut ministrului Sănătăţii demiterea acestui director”, a declarat la vremea respectivă Prefectul de Galaţi.

        Decizia prefectului Avrămescu se baza doar pe informațiile primite de la directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Galați, doctor Liliana Moise. “DSPJ Galați a informat Instituția Prefectului Galați prin adresa 6540/10.04.2020, că managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Galați a refuzat internarea pacienților vârstnici cu COVID-19, din Centrul pentru persoane vârstnice «Sf. Ilie» Galați”, declara Liliana Moise pentru Realitatea TV Galați – Brăila, argumentând că “motivația managerului Spitalului de Pneumoftiziologie Galați a fost că pacienții respectivi prezentau și alte afecțiuni associate”.

        Ministerul Sănătății a demarat o acțiune de documentare privind aspectele solicitate, finalizată prin întocmirea referatului cu nr. NT2772/21.05.2020. Conform controlului de la Ministerul Sănătății, cererea Prefectului Gabriel Avramescu nu se justifică, neexistând indicii legale pentru solicitarea sa: “Ca urmare a analizării documentelor puse la dispoziție atât de reprezentanții Spitalului de Pneumoftiziologie Galați, cât și de Direcția de Sănătate Publică Galați, s-a constatat că aspectele pentru care s-a cerut înlocuirea din funcția de manager nu se confirmă, neidentificandu-se indicii legale pentru acest demers”, se arată în documentul Ministerului Sănătății.

Postări asemănătoare

Amendă de peste 25.000 lei de la Rutieră pentru un drum prost reparat

Maria Vlad Romaniţă

Primăria a lansat aplicația mobilă Galați City App

Reperul

Cristache: În zona de dreapta, în afară de PMP, nu există nimic la Galați

Sorin Rugină