Reperul
Eveniment Galati

Ministrul Apărării, în vizită la Galați

Angel Tîlvar, ministrul Apărării Naționale, a ajuns miercuri seară la Galați, după ce în cursul zilei a trecut prin localitățile Plaur și Chilia Veche, acolo s-au descoperit resturile unei drone.

„Scopul investigației pe care o facem și a cercetărilor pe care le facem sunt de a clarifica atât proveniența, tipul de dronă, dar și momentul în care aceasta sau bucăți din ea, nu putem vorbi de un echipament in integralitatea lui, au căzut. Vorbim de fragmente dintr-un echipament. Ca măsuri, continuăm să îmbunătățim nivelul de supraveghere, continuă patrulele pe care forțele navale le fac și vom mări și numărul de puncte de observație pentru că își dovedesc utilitatea mai ales că, așa cum și dumneavoastră ați redat, Rusia și-a intensificat atacurile civile, fie ele portuare, fie de depozitare din Ucraina.

Sunt puncte de observație pe care noi le utilizăm și credem că este bine să mărim numărul acestora ținând cont de situația care este pe braț. Atunci când am făcut prima comunicare (n.r. care anunța că nu a căzut nicio dronă pe teritoriul românesc) comunicarea s-a bazat pe informațiile pe care componenta militară a MAPN le-a oferit. Comunicarea a fost de buna credință și bazată pe datele pe care le-am avut în acel moment. Odată ce au apărut date noi și ma refer la resturile dintr-un echipament care poate fi asimilat unei drone, am făcut ce se poate în asemenea situații.

L-am informat pe președinte și am continuat demersurile care, procedural, sunt corecte. Nu cred ca s-ar impune un CSAT, dar sunt gata să ofer toate informațiile ca să se ia cea mai bună decizie în acest sens dacă mi se va solicita și cand spun eu, mă refer la MAPN în integralitatea lui. Prin prezența noastră și a colegilor mei și prin discuțiile pe care le-am avut astăzi și nu numai, cu autoritățile locale, dar și cu cetățenii, am vrut să transmitem un mesaj că România în acest moment este o țară sigură, că viața în România poate continua într-o manieră normală și facem tot ce ține de noi să putem garanta acest lucru”, a precizat Angel Tîlvar, ministrul Apărării Naționale.

Postări asemănătoare

Septuagenar mort în incendiu

Maria Vlad Romaniţă

Bucureștean acuzat de înșelăciuni în serie

Maria Vlad Romaniţă

Copil accidentat din cauza unei traversări neregulamentare

Maria Vlad Romaniţă