Reperul
Eveniment

Ministrul Educației: Profesorii care nu vor dori să se vaccineze ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală

Propunerea ca profesorii nevaccinați să fie testați este analizată în acest moment de către Ministerele Sănătății și Educației. Sorin Cîmpeanu dorește reluarea cursurilor cu toți elevii în clase din 13 septembrie. „Vaccinarea trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli. Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja.

Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”. Reguli sanitare, cum ar fi purtarea măștii, distanțarea fizică, aerisirea încăperilor, vor rămâne obligatorii în interiorul școlilor.

Postări asemănătoare

Bărbat mort pe o baltă de lângă Digul Brăila – Galați

Reperul

Impact cu mașina poliției

Maria Vlad Romaniţă

Cod portocaliu de caniculă

Reperul