Reperul
Social

Ministrul Educației: Vacanța de vară trebuie să fie mai scurtă

„Începând din toamna anului 2022 vom face tot posibilul, vom prezenta argumente astfel încât ele să fie acceptate de părinți, de profesori, de decidenți, pentru că noi avem nevoie de o perioadă mai mare de cursuri. Perioada de vacanță de vară trebuie să fie mai scurtă, nu ai cum să mărești perioada de cursuri decât având o vacanță mai scurtă”, a declarat ministrul Educației.

„Structura anului școlar pentru anul școlar 2021-2022 este deja stabilită. Mai departe, din toamna anului 2022 am făcut publică opinia mea, pe care o susțin, este nevoie de o creștere a duratei cursurilor. Suntem printre ultimele țări europene din punct de vedere al duratei cursurilor. Pierderile suferite pe perioada crizei sanitare au fost foarte mari, nu numai în România, e drept, ele trebuie să fie recuperate în timp. Pentru asta, mai mult decât oricând este nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri.

Vacanța de vară mai scurtă înseamnă exact ceea ce am spus, perioadă de cursuri mai lungă. Este nevoie de acest lucru, pentru asta este nevoie însă de accept. În momentul în care am făcut propuneri pentru extinderea perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021 – 2022 acestea nu au fost acceptate.

Am înțeles, e nevoie de predictibilitate, dar începând din toamna anului 2022 vom face tot posibilul, vom prezenta argumente astfel încât ele să fie acceptate de părinți, de profesori, de decidenți, pentru că noi avem nevoie de o perioadă mai mare de cursuri. Avem nevoie de timp pentru recuperarea pierderilor”, a mai explicat ministrul.

Reamintim că anul acesta durata cursurilor a fost redusă cu o săptămână.

Postări asemănătoare

O mamă din județul Galați, anchetată după ce și-ar fi aruncat pruncul în hazna

Maria Vlad Romaniţă

Flashmob cu sute de elevi de ziua educației nonformale

Maria Vlad Romaniţă

UPDATE: Conducerea Spitalului Judeţean face precizări legate de protestul spontan de astăzi al salariaţilor

Maria Vlad Romaniţă