Reperul
Administratie Braila Galati

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre Podul peste Dunăre: “Podul trebuie să fie dat în circulație până la sfârșitul anului viitor, așa cum prevede contractul!”

Aflat astăzi într-o vizită de lucru în zona Brăila – Galați, ministrul Grindeanu, însoțit de ministrul economiei, Florin Marian Spătaru, europarlamentarul Mihai Tudose, parlamentarii brăileni, primarii și președinții de CJ din Brăila și Galați, a vizitat și Podul peste Dunăre. La fața locului, reprezentantul constructorului a dat asigurări că, dacă planul se respectă și nu apar întârzieri neprevăzute, în luna noiembrie a anului viitor se vor efectua teste, iar pe 22 decembrie 2022 traficul va putea fi deschis pe pod.

“Am fost astăzi pe șantierul Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Podul trebuie să fie dat în circulație până la sfârșitul anului viitor, așa cum prevede contractul! Județele Brăila și Galați au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, ajutor care poate veni mai ales prin dezvoltarea infrastructurii de transport”, a declarat Grindeanu cu această ocazie. 

La rândul său, europarlamentarul Mihai Tudose, care a fost ministrul Economiei în Guvernul Grindeanu, a ținut să îi acorde lui Sorin Grindeanu meritul potrivit în istoria acestui proiect, precizând că, dintre toți oficialii care s-au fotografiat cu podul, Grindeanu este printre puținii îndreptățiți:

“Când domnul Grindeanu a fost în vizită la Brăila, în 2017, am adus în discuție finanțarea podului. Domnul Grindeanu a avut ideea de a trece podul, în ceea ce privește finanțarea, pe programul ITI Delta Dunării. De atunci, în mai puțin de o lună lucrurile s-au finalizat și podul a devenit parte integrantă a finanțării pentru Deltă – ca sa ajungi în Deltă, trebuie să ai pod. Așa că, dintre toți cei care au fost pe aici în ultimii ani și s-au pozat cu podul, dacă cineva este îndreptățit să vină – și îi sunt recunoscător – este domnul Grindeanu. El a deschis calea pentru ca azi să fim la piciorul podului”, a precizat Tudose. 

Postări asemănătoare

Sera de plante exotice va fi gata în 2020

Reperul

De mâine, la Tirighina va fi închis sensul de mers către Șendreni

Reperul

Investiții pentru Galați în bugetul României pe 2022

Reperul