Reperul
Eveniment Galati

Moartea suspectă a unei copile din Ivești este anchetată de polițiști

Inițial, rudele fetiței au sunat la 112 și au cerut ajutor, spunând că micuța s-ar fi înecat și nu mai putea să respire. Un echipaj de la Ambulanță a plecat imediat către intervenție, iar asistenta medicală a găsit-o pe micuță aproape fără suflare și cu multe vânătăi pe corp.

”Serviciul de Ambulanță  Galați a fost solicitat să intervină pentru o fetiță de doi ani care  s-ar fi înecat cu un corp străin. S-a  constatat că fetița care a fost adusă pe brațe de către familie la ambulanță, în fața casei, era în stop cardio-respirator. S-au început imediat manevrele de resuscitare, la verificarea căilor respiratorii nu s-a găsit niciun corp străin. S-a plecat spre Galați, la întâlnire cu echipajul SMURD Galați care a fost solicitat în sprijin, manevrele de resuscitare au fost continuate și de către colegii noștri de la SMURD. Fetița prezenta mai multe echimoze pe corp, la nivelul capului, la nivelul gâtului și la nivelul toracelui anterior, avea, de asemenea, câteva hematoame craniene”, a precizat  dr. Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Galați.

Odată ajunsă la  Spitalul de Urgență pentru Copii, în ciuda manevrelor de resuscitare, s-a declarat decesul copilei.

Fetița a fost adusă de către echipajul SMURD, în stop cardio-respirator, în curs de resuscitare. S-au continuat manevrele de resuscitare încă o oră, din păcate, fără niciun succes terapeutic, declarându-se decesul. Fetița prezenta multiple echimoze, în diverse stadii evolutive, la nivelul, feței, toracelui antero-posterior, membrelor inferioare și superioare”, a precizat dr. Iuliana Moraru, director medical la Spitalul de Urgență pentru Copii.

Cazul este anchetat și de  Direcția  pentru Protecția Copilului.  Deși familia  nu era în atenție ca un caz social,  din primele cercetări, inspectorii au aflat că cei 4 minori ai familiei, cel mai mare în vârstă de 12 ani, erau  singuri acasă când s-a întâmplat tragedia.

”Ne interesează și o să evaluăm situația socio-familială de la domiciliul părinților, dacă acest incident este o formă de neglijență, violență cu caracter repetitiv. Informațiile nu au fost foarte clare, urmează să aflăm ce s-a întâmplat acolo. Din evaluările pe care le avem noi până în acest moment, acasă mai sunt încă trei copii, cel mai mare are 12 ani. La momentul accidentului, din ce știm până acum, copiii erau singuri și, din acest considerent, încercăm să vedem, să evaluăm situația, dacă această formă de neglijență a avut un caracter accidental sau dacă este un mod de viață, o neglijență în mod repetat”, a explicat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Galați.

”Polițiștii au fost sesizați cu privire la decesul minorei în cursul serii trecute. În baza sesizării a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, urmând ca, după efectuarea necropsiei și în funcție de concluziile raportului medico-legal, să se stabilească încadrarea juridică a faptei”, a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Galați. 

Postări asemănătoare

(VIDEO) Incendiu de amploare la Matca

Maria Vlad Romaniţă

Lucian Bute se pregătește de retragere

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Reculegere în memoria unui pompier ucis de Covid-19

Maria Vlad Romaniţă