Reperul
Eveniment

Modificări ale Codului rutier. De ce riscă șoferii suspendarea permisului timp de patru luni

Printr-un proiect de OUG aflat în dezbatere la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), se prezintă modificarea Codului rutier, în sensul introducerii sancțiunii cu amendă de până la aproape 3.000 de lei și suspendarea permisului de conducere timp de patru luni pentru cei ce depășesc viteza maximă admisă pe o porțiune de drum cu peste 70 de km/h.

Mai exact, este propusă introducerea unui nou prag de viteză, mai exact, de peste 70 de km/h față de limita legală, iar la depășirea lui, șoferii vor risca amenzi încadrate în clasa a IV-a de sancțiuni (de la nouă la 20 puncte-amendă), adică cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei.

De asemenea, proiectul aflat în dezbatere, mai prevede ca aceleași sancțiuni să fie aplicate și șoferilor care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune.

Totodată, șoferii vor risca aceste sancțiuni și la întoarcerea mașinii pe autostradă sau la mersul înapoi, pe contrasens sau la traversarea de pe un sens de circulație pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părți carosabile.

Postări asemănătoare

UPDATE: Doi elevi ai seminarului teologic din Galați au fost arestați pentru crimă

Maria Vlad Romaniţă

Cercetați pentru evaziune fiscală

Reperul

“Fructe și semințe – Roadele Pământului” – Vernisaj la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galați

Reperul