Reperul
Eveniment

Modificări. Când se vor plăti alocațiile copiilor

Ministrul Muncii a anunțat că în august se va modifica data la care vor intra pe card alocațiile copiilor și pensiile. Astfel, alocaţiile copiilor şi pensiile românilor se vor plăti mai devreme în luna august, din cauza minivacanţei de la jumătatea lunii. Concret, alocaţiile copiilor se plătesc în perioada 8-10 august, iar pensiile între 1 şi 11 august, a anunţat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

„Având în vedere zilele libere din perioada 12-15 august acordate pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, am decis ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în această lună”, a mai anunţat ministrul Muncii,

Având în vedere că zilele libere se suprapun perioadei în care în mod obișnuit se plătesc aceste drepturi, s-a decis achitarea lor în avans, astfel:

– Pensiile celor care au optat pentru plata prin mandat poștal vor fi plătite de Poșta Română între 1 – 11 august, iar pentru cei care primesc acest drept în cont bancar, alimentarea conturilor se va face în zilele de 9 și 10 august;

– Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială în 11 august, cu 4 zile mai repede față de termenul stabilit. Astfel, pentru persoanele care au card, dacă înainte plățile se făceau pe 15, în această lună se vor face pe 11, iar pentru cei cu mandat poștal, dacă în mod obișnuit plățile se fac începând din 18 până la finalul lunii, în luna august se vor face începând din 11.

Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului, se plătesc în perioada 8 – 10 august, potrivit unui anunț publicat de Ministerul Muncii.

Postări asemănătoare

Încercare de mituire cu bani din aur pentru a bloca cercetarea unui viol

Reperul

Copil dispărut

Maria Vlad Romaniţă

Noi focare de SARS-CoV-2 la Spitalul de Copii și la Serviciul de Ambulanță Galați

Maria Vlad Romaniţă