Reperul
Economic

Modificări la programele Family Start și Student Invest

Student Invest, programul prin care cei interesați pot beneficia de credite garantate de stat pentru a acoperi cheltuieli legate, printre altele, de nuntă, de nașteri (spitalizarea), a celor cu creșa, grădinița, școala celor mici, de achiziționarea unei mașini sau cele legate de studii ori chirie, vor fi modificate, potrivit unui proiect de ordonanță pus marți în dezbatere publică.

Astfel, o primă schimbare propusă acum este relaxarea condițiilor în care cuplurile pot accesa finanțări. Concret, este vorba despre modificarea regulii actuale, potrivit căreia ambele persoane ce formează o familie sau vor să-și întemeieze o familie trebuie să se încadreze în intervalul de vârstă 18 – 45 de ani.

Regulile propuse acum prevăd că doar unul dintre beneficiari, adică doar o persoană ce formează un cuplu, va trebui să se încadreze în criteriul de vârstă (cuprinsă între 18 ani împliniți și 45 de ani neîmpliniți).

Se va modifica și plafonul de venituri ce permite participarea în program de la salarii nete lunare cumulate de până la 7.500 de lei la venituri nete lunare pe membru de familie de până la 6.000 de lei.

Totodată, se introduce un prag și pentru veniturile familiilor monoparentale, respectiv un venit net lunar de până la 7.500 de lei.

O altă schimbare importantă este dublarea valorii creditelor ce vor putea fi obținute pe viitor. Mai exact, creditele ce pot fi garantate de stat vor putea ajunge la 150.000 de lei, în condițiile în care regulile actuale stabilesc credite maxime de 75.000 de lei.
Pe de altă parte, și regulile programului Student Invest se vor modifica. Astfel, se va majora vârsta maximă a beneficiarilor programului Student Invest de la 31 de ani neîmpliniți, așa cum e acum, la 40 de ani neîmpliniți. Acest lucru va însemna o creștere a numărului beneficiarilor.

La fel ca în cazul programului Family Start, și aici se va majora valoarea creditului ce va putea fi accesat prin program. Mai precis, valoarea creditului ce va putea fi luat prin programul Student Invest va crește de la 50.000 de lei, valoarea din prezent, la 75.000 de lei.

Postări asemănătoare

Tichetele educaționale de 500 de lei, virate până pe 23 decembrie

Reperul

(VIDEO) M. Humelnicu (senator PSD), acuzații de incompetență la adresa lui Alexandru Șerban (PNL)

Reperul

Legea prin care sunt introduse „tichetele de sportiv”, promulgată

Reperul