Reperul
Eveniment Galati

Muncitor electrocutat mortal

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, din județul Iași, care lucra la stația de transformare Transelectrica de la Smârdan, a murit după ce s-a electrocutat. Bărbatul se afla cu un alt coleg într-o nacelă și interveneau la un utilaj. Imediat după ce s-a întâmplat tragedia, celălalt bărbat a dat alarma. A fost coborâtă nacela și a început resuscitarea.

”La sosirea echipajului, victima, un bărbat de 54 de ani, căruia i se efectuau deja manevrele de resuscitare de bază, respectiv compresiuni și ventilații, de către colegii lui de muncă. Echipajul ambulanței a preluat manevrele de resuscitare, le-au continuat circa 50 de minute, dar fără succes “, a precizat dr. Mihai Polinschi, director medical la Ambulanța Galați.

O echipă de inspectori din cadrul ITM Galați a mers la locul accidentului pentru cercetări.

”Din informațiile pe care le deținem până în prezent,  un angajat al societatii Electromontaj București, sucursala Bacău, care monta un atenuator pentru descărcarea curenților de inducție a pus mâna pe fir și s-a electrocutat. Este vorba despre un fir care asigura împământarea prin care se descarcă acei curenți de inducție”, a precizat Carmen Corodeanu din cadrul ITM Galați. Ancheta continuă împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Postări asemănătoare

Încă trei cazuri de gripă la Galați

Arhiepiscopul Dunării de Jos a votat la referendum

Maria Vlad Romaniţă

Sexagenar prins băut la volan

Maria Vlad Romaniţă