Reperul
Administratie Galati

Municipiul Galați, în Rețeaua Globală UNESCO a „Orașelor care învață”

Municipiul Galați a fost inclus în prestigioasa Rețea Globală UNESCO a Orașelor care învață, din care fac parte 356 de orașe din întreaga lume, între care Liège (Belgia), Lille (Franța), Bratislava (Slovacia) sau Manchester (UK).

„Orașul nostru a evoluat mult în acești ani, iar includerea în Rețeaua UNESCO este în același timp o mândrie și o recunoaștere a eforturilor fiecăruia dintre noi. Avem la Galați un adevărat record de investiții în școli, susținem performanța și excelența în educație și facem totul pentru siguranța accesului tuturor la educație, susținând învățarea pe tot parcursul vieții în comunitatea noastră”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Rețeaua globală UNESCO a Orașelor care Învață (UNESCO Global Network of Learning Cities – GNLC) este o rețea internațională care cuprinde orașe ce promovează cu succes învățarea pe tot parcursul vieții în comunitățile lor. Noile orașe au fost adăugate rețelei la recomandarea unui juriu de experți în domeniu.

Ionuț Pucheanu a mai adăugat că municipiul Galați este pregătit să contribuie la agenda globală, incluzivă, echitabilă și de calitate a educației pentru toți. Municipiul Galați va promova în continuare parteneriate cu organizații ale societății civile, companii, instituții culturale și lideri din comunitate pentru a crea oportunități de învățare, pentru a împărtăși resurse și a promova participarea activă.

 

Postări asemănătoare

Dănăilă: CUP Dunărea intimidează abonații

Reperul

A. Popa (PNL Brăila): “Președintele Consiliului Județean Brăila (…) este obișnuit cu împărțirea banilor publici pe criterii arbitrare”

Reperul

O asociere româno-italiană a câștigat contractul de eficientizare energetică a Spitalului Județean Galați

Reperul