Reperul
Cultural

Muzeul Satului se redeschide publicului pe 1 mai

* Vizitatorii se vor bucura de un spectacol folcloric autentic, cu  muzică și dans, susținut de Ansamblul folcloric ,,Doina Covurluiului” și de elevii claselor de folclor din cadrul Școlii de Arte a Centrului Cultural ,,Dunărea de Jos” *

Centrul Cultural ”Dunărea de Jos” Galați invită gălățenii pe 1 mai, de la ora 11.00, la Muzeul Satului, situat în Pădurea Gârboavele, la evenimentul de deschidere a sezonului de vizitare. Vizitatorii se vor bucura de un spectacol folcloric autentic, cu  muzică și dans, susținut de Ansamblul folcloric ,,Doina Covurluiului” și de elevii claselor de folclor din cadrul Școlii de Arte a Centrului Cultural ,,Dunărea de Jos”.

Muzeul Satului ,,Petru Caraman” și Muzeul Zonei Pescărești din județul Galați se bucură în fiecare an de mii de vizitatori din regiunea Dunării de jos, din țară, dar și de invitați de peste hotare care sunt impresionați de frumusețea gospodăriilor tradiționale din zona noastră. Obiectivul muzeal și-a propus încă de la inițierea proiectului reconstituirea, conservarea şi promovarea unor elemente de patrimoniu material şi imaterial cu specific zonal și pescăresc, cu evidenţierea şi promovarea comunităţilor locale situate în partea de est a judeţului Galaţi, în cadrul Zonei Lunca Prutului Inferior – Dunărea Inferioară.

Muzeul Satului din Pădurea Gârboavele poate fi vizitat la sfârșit de săptamână, de vineri până duminică, între orele 10:00- 16:00.

Postări asemănătoare

Galați | O nouă ediție a festivalului „Danube Folk Festival”

Reperul

Expoziția de sculptură “Vibrații în 3D”, vernisată miercuri la Muzeul de Artă Vizuală

Reperul

Prin Galatz – incursiune în târgul vechi, cu microrecital de vioară și expoziție de pictură

Reperul