Reperul
Politic

N. Marin (Pro România), despre alegerea primarului în două tururi: În turul doi se fac înțelegeri neortodoxe!

Senatorul Nicolae Marin declară că este adeptul unui singur tur de scrutin la alegerile locale. Invitat la emisiunea Deschide Lumea, difuzată pe postul de televiziune Realitatea TV Galați-Brăila, el a declarat că în turul doi se pot face înțelegeri „neortodoxe” între competitori.

Sunt unul dintre cei care au candidat într-un singur tur și am câștigat cu 55 la sută. Eu spun că un primar puternic, un primar care și-a făcut treaba, care se bucură de respectul și simpatia cetățenilor, nu trebuie să se teamă de alegeri într-un tur sau două tururi.

Spun unii că la alegerile într-un tur, reprezentativitatea e redusă (…). Eu prefer să fie așa decât să merg în turul doi și acolo să se intre în niste negocieri neortodoxe.

Trebuie sa spunem lucrurilor pe nume: când mergi în al doilea tur, se fac altfel de înțelegeri și nu doar pe majorități. De-a lungul timpului s-au făcut înțelegeri pe bani, pe contracte, s-au făcut înțelegeri pe angajarea familiei, a neamurilor, amantelor s.a.m.d.

N-ar fi mai bine, totuși, să spunem că primul ia tot? (…). Am avut o situație cu 49% după primul tur. Am mers în turul doi, toți ceilalți s-au coalizat pe anumite înțelegeri (…) și m-au “bătut” cu 51% la 49%. Asa e corect?”, a declarat senatorul Marin.

Nicolae Marin a fost ales primar al comunei Pechea în vara anului 2012. În toamna aceluiași an el a candidat pentru Parlamentul României și a câștigat un post de senator. De curând, Marin a părăsit PSD și s-a alăturat echipei Pro România.

Postări asemănătoare

Comisarul european Corina Crețu afirmă că proiectul podului peste Dunăre nici nu a fost depus la Bruxelles

Sorin Rugină

Deschide lumea | Plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea (VIDEO)

Reperul

Adrian Tabarac (PNL): La unii au dispărut temele europene de campanie și au apărut parolele

Reperul