Reperul
Alegeri Politic

N. Marin (PRO România): ”Echipele PRO România și ALDE lucrează împreună”

Cele două formațiuni politice ALDE și PRO România au fuzionat, într-un proiect de ideologie social-liberală. Din punct de vedere legal, această fuziune prin absorbție va fi legală după alegerile parlamentare din 6 decembrie, iar pentru ca membrii celor două formațiuni politice să poată candida pe aceeași listă, liderii Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au decis ca membrii ALDE să se înscrie în PRO România. Președintele PRO România Galați, senatorul Nicolae Marin a comparat viitoarea formațiune, care se va numi PRO România Social Liberală, cu fostul USL și este de părere că doar în actuala formulă vor reuși să atingă pragul electoral de 5% și să acceadă în Parlamentul României.

”Așa cum am avut pe scena politică USL, PNL-PSD, care au condus România și au dat guverne, eu zic că e o construcție între două partide nu foarte mari – PRO România un partid foarte tânăr, ALDE, un partid nu la fel de tânăr, dar care se învârte tot în jurul pragului de 5%. Noi, PRO România, am fost la nivel național aproape de 5% și atunci cei doi lideri, doi foști prim-miniștri – Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu – au luat această decizie. S-au consultat cu noi, dar decizia le-a aparținut și am ajuns la concluzia că trebuie să facem ceva, pentru că în condițiile în care vom merge separat, riscăm ca niciunul din cele două partide să nu atingă pragul și să nu ajungă în Parlamentul României. Atunci s-au gândit la un protocol, niște reguli pentru a intra în această competiție. Fuziunea propriu-zisă nu va avea loc acum, pentru că sunt niște proceduri de îndeplinit. Pe data de 8 noiembrie vom avea congrese separat, după care un congres comun, unde se va consimți prin votul membrilor activi, această fuziune. E vorba de o fuziune prin absorbție. Va dispărea ALDE după fuziune, și noul partid se va numi PRO România Social Liberală. Astăzi, Pro România e un partid de sine stătător, ALDE există pe scena politică, dar nu va candida la alegerile parlamentare pentru că ai noștri colegi de la ALDE, care și-au anunțat intenția de a candida, s-au înscris în PRO România. Nu era timpul necesar ca PRO România Social Liberală să parcurgă toți pașii juridici, în așa fel încât să intrăm în alegerile parlamentare cu noua formațiune politică”, a declarat la Reperul TV, senatorul PRO România, Nicolae Marin.

Liderul gălățean al PRO România crede că cele două echipe politice vor colabora și vor reuși să elaboreze proiecte în care se vor regăsi atât valorile social-democrate, cât și cele liberale. Pentru alegerile parlamentare, lista de la Camera Deputaților este deschisă de Cristian Dima, în timp ce primul nominalizat la Senat este actualul lider al PRO România, filiala Galați, Nicolae Marin.

Postări asemănătoare

Dănăilă (PNL Brăila), despre lipsa proiectelor comune Galați – Brăila: “Cred că problema e la PSD Brăila”

Reperul

Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz

Reperul

Lipsa de infrastructură ucide!

Reperul