Reperul
Economic

Nava Perseus intră în reparații capitale

* Proprietarul navei, AFDJ Galați, urmează să lanseze în scurt timp licitația pentru atribuirea lucrărilor în valoare de 13 milioane de euro *

Nava emblemă a flotilei de la Dunăre, spărgătorul-remorcher Perseus va intra în reparații capitale. Modernizarea remorcherului multifuncțional Perseus, de 6.600 CP, este vitală pentru activitatea Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați, mai ales în iernile aspre, când navigația pe Dunărea este îngreunată de sloiurile de gheață. Nava are deja 27 de ani de serviciu, însă o retehnologizare i-ar reda o „a doua tinerete” și i-ar prelungi durata de exploatare cu cel puțin 20 de ani.

Licitația pentru retehnologizarea remorcherului Perseus, nava-fanion a flotei maritime românești, a intrat în linie dreaptă după ce, în Comitetul tehnico-economic al AFDJ Galați, în proprietatea căreia se află nava, a aprobat documentația de achiziție a lucrărilor de modernizare. Pentru modernizarea navei se pun la bătaie 13 milioane de euro, iar ultima zi de depunere a ofertelor a fost 28 ianuarie.

Potrivit informațiilor furnizate de către Dorian Dumitru, directorul AFDJ, procesul de modernizare se va concentra, printre altele, pe înlocuirea motoarelor principale cu unele de nouă generație, o nouă structură a comenzii și echipamente de radio-navigație. Spre comparație, un remorcher similar cu Perseus ajunge să coste cel puțin 25-30 de milioane de euro.

Dată în folosință în anul 1990, nava Perseus intră pentru prima dată în reparații. Retehnologizarea navei va dura până la doi ani, perioadă în care lipsa ei va fi suplinită de nava Hercules, aflată în Portul Constanța.

Postări asemănătoare

S-au scumpit biletele de tren

Reperul

Revoltă printre transportatori. Șoferii de TIR nu mai sunt scutiți de carantină

Reperul

Primul român numit director general la ArcelorMittal Galaţi de la privatizare. Bogdan Grecu va pregăti vânzarea combinatului

Reperul