Reperul
Eveniment Galati

Nereguli descoperite de anchetatori și 7 persoane audiate, în urma decesului copilului de 10 ani

Continuă ancheta legată de moartea unui băiat de nici 11 ani care participa la competiția sportivă ”Cupa Iepurașului” desfășurată la baza sportivă ”Dunărea”.

”În cazul de față a fost audiat un numar de șapte persoane. Din primele verificări s-a stabilit faptul că pentru organizarea acestui turneu de fotbal există un protocol încheiat de organizatori și Fundația Sportul gălățean, însă competiția nu avea autorizație din partea Direcției de Sănătate Publică Galați”, a precizat Ciprian Stoica, purt. de cuv. IPJ Galați.

Baza ”Dunărea” aparține Primăriei Galați care a dat-o spre folosire gratuită către Fundația Sportul gălățean. Antrenorul echipei de fotbal din Bârlad, din care făcea parte copilul strivit de dalele de beton ale gardului stadionului, susține că la intrare nu li s-a făcut copiilor niciun fel de test antigen, dar și că aceștia au ieșit prin spărtura gardului deoarece așa le-ar fi spus organizatorii.

”Copiii erau în pauză, au cerut voie la toaletă și au întrebat organizatorul, care le-a spus să se ducă  după gard. Nici nu știu cum au văzut gaura aia, că era după o plasă. Eu nici nu am văzut-o. Au mai trecut alți doi copii prin acea gaură din gard înainte ca acesta să cadă“, spunea Ovidiu Mangu, antrenorul echipei din Bârlad.

Nimeni nu explică deocamdată de ce, gardul stadionului, care era deteriorat nu a fost reparat la timp, astfel încât să nu se petreacă o asemenea tragedie. Poliția continuă ancheta în acest caz sub acuzația de ucidere din culpă.

Postări asemănătoare

Vedete din fotbalul autohton vin mâine la Galaţi pentru retragerea lui Daniel Florea

Sorin Rugină

UNICEF: România, la coada clasamentului în privința accesului la serviciile de îngrijire și educație timpurie

Reperul

Înecat în canalizare

Maria Vlad Romaniţă