Reperul
Politic

Nicolae Marin (Pro România): Restructurarea administrativă, singura alternativă viabilă pentru evitarea tăierilor de pensii și salarii

Senatorul Nicolae Marin, membru al Pro România, afirmă că este momentul oportun pentru o reformă adminstrativă care să ducă la evitarea scenariului potrivit căruia urmează reduceri ale salariilor și pensiilor. Într-un comunicat de presă, Marin anunță și că dorește să candideze la alegerile locale pentru funcția de președinte al CJ Galați.

Sunt convins că viziunea clară pe care o avem în privința restructurării administrative va reprezenta singura alternativă viabilă pentru evitarea tăierilor de pensii și salarii. Dacă este să privim mai departe, reforma aceasta este justificată și pot să identific foarte ușor abordarea și punerea ei în aplicare la nivel local, pentru că Galațiul rămâne locul în care mă identific cel mai ușor. De aceea, din perspectiva viitoarei mele candidaturi pentru președinția Consiliului Județean Galați, pot spune că aplicarea unui nou model de administrație locală se impune și trebuie făcut acest pas cât mai repede posibil”, susține senatorul într-un comunicat de presă.

El readuce în discuție reducerea numărului de județe, de agenții naționale și a structurilor acestora deconcentrate și chiar reducerea numărului de parlamentari, precizând că aceasta este soluția optimă pentru o reformă eficientă. În plus, el vorbește despre proiecte de lege care să reducă biroctrația și să crească eficiența în administrație.

Primul proiect de lege se referă la o simplificare a vieţii cetăţenilor care solicită avize sau documente în vederea completării dosarelor depuse de către aceştia. Vrem să interzicem prin lege ca instituţiile publice să mai solicite aceste avize sau documente, dacă ele trebuie obţinute din cadrul aceleiaşi instituţii la care s-a depus documentaţia iniţială”, a precizat Nicolae Marin.

Un alt proiect propus de Pro România și adus în discuție de senatorul gălățean este acela care prevede simplificarea modalității de accesare a schemelor de plăți directe pentru fermieri.

Senatorul mai spune că ignorarea acestor proiecte va conduce la o suprataxare a firmelor, care și așa sunt supuse unei presiuni create de lipsa forței de muncă și la repetarea situației din 2010 când a fost necesară o tăiere drastică a salariilor și pensiilor.

Postări asemănătoare

Ionuț Pucheanu își mai dorește un mandat de primar

Sorin Rugină

(VIDEO) Bogdan Rodeanu a fost agresat în fața cabinetului parlamentar

Reperul

Victor Ponta despre demisia în bloc a filialei Pro România: La Brăila nu erau o mie de membri!

Reperul