Reperul
Eveniment Galati

Noi cazuri de Covid 19 pe platforma Șantierului Naval Galați

Crește numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus pe platforma Șantierului Naval Galați. Potrivit datelor furnizate de către reprezentanții Santierului Naval, de pe data de 26 iunie, pe platforma Damen Galaţi, s-a ȋnregistrat un număr de 41 cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus. Este vorba despre 35 de angajaţi ai şantierului şi 6 angajaţi ai subcontractorilor, 3 dintre cazuri fiind vindecate. Ȋn toate aceste cazuri, reprezentanții firmei au identificat contacţii acestor persoane asigurând intrarea lor ȋn autoizolare şi au fost dezinfectate spaţiile/facilităţile ȋn care aceştia şi-au desfăşurat recent activitatea.

Creşterea incidenţei de noi cazuri ȋn rândul angajaţilor din şantier a determinat administraţia şantierului să implementeze o serie de noi măsuri stricte pentru a combate ȋmprăştierea virusului şi apariţia de alte cazuri.
Acestea sunt:
Ȋncepând cu data de 25 iunie 2020, purtarea măştii de protecţie este obligatorie ȋn incinta şantierului nu doar ȋn spaţiile ȋnchise şi ȋn cursele convenţie ci şi ȋn spaţiile deschise.
S-a ȋnceput testarea COVID-19 pentru contacţii potenţiali ai cazurilor confirmate.
Ȋncepând cu săptămâna 27, s-a introdus lucrul ȋn două schimburi.
Ȋncepând cu săptămâna 27, s-a introdus măsura termoscanării la punctele de acces ȋn şantier. Acest lucru se va realiza prin intermediul unor containere speciale prevazute cu camere de termoscanare asigurand fluidizarea traficului şi triajul epidemiologic. ”Suntem convinşi că aceste măsuri vor conduce la creşterea gradului de responsabilitate a tuturor angajaţilor şi colaboratorilor noştri, contribuind ferm la menţinerea unui climat de siguranţă şi sănătate adecvat continuării activităţii companiei”, au arătat reprezentanții Șantierului Naval Galați.
De la începutul epidemiei pe platforma  Damen au fost 50 de cazuri, cu tot cu ultimele 47, din care unul mortal. De fapt, până la apariția noului focar, din iunie, în prima parte a anului, în șantier fuseseră confirmare doar trei noi cazuri. 

Postări asemănătoare

Sute de cartușe descoperite în mașina unui ucrainean

Maria Vlad Romaniţă

Galați | Incendiu la bordul unei nave (VIDEO)

Reperul

O nouă condamnare pentru fostul baron local PSD Gheorghe Bunea Stancu

Reperul