Reperul
Eveniment Galati

Noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în Galati. Focare mari la Spitalul de Urgență și la Șantierul Naval

1681 de gălățeni au fost infectați, până acum, cu noul coronavirus. Dintre aceștia 111 au decedat iar peste 900 s-au vindecat. În județ evoluează mai multe focare de infecție cu SARS-CoV-2, cel mai mare fiind la Spitalul de Urgență, unde până astăzi s-au înregistrat 157 de infectări în rândul cadrelor medicale.

Alt focar mare este cel de la Șantierul Naval ”Damen”. Acolo, din aprilie și până acum 96 de angajați au fost diagnosticați cu noul coronavirus, iar 52 s-au vindecat.  Este vorba atât despre despre angajați ai șantierului cât și de salariați ai firmelor subcontractoare. 

”Reamintim că administraţia şantierului a decis să implementeze o serie de măsuri stricte pentru a preveni apariția de noi cazuri, măsuri care se adaugă la cele deja implementate de la începutul pandemiei. Printre acestea menționăm: identificarea și trimiterea în autoizolare a contacților cazurilor confirmate, obligativitatea purtării măștii de protecție pe întreg teritoriul șantierului, lucrul ȋn două schimburi, măsurarea temperaturii la punctele de acces ȋn şantier. În plus, s-a realizat suplimentarea autobuzelor convenţie”, a precizat Corina Tuchilă, purtătorul de cuvânt al Șantierului Naval ”Damen” Galați.

În șantier se face verificarea și trierea tuturor vizitatorilor, inclusiv a furnizorilor. Fiecare are obligația să poarte mască și manuși de protecție și să dea o declarație pe propria răspundere că nu are COVID-19 sau simptome de boală. Reprezentanții Șantierului Naval ”Damen” au mai adăugat că în spațiile comune s-au montat recipienți cu dezinfectant, iar în spațiile de lucru lavoare mobile pentru a facilita igiena și spălarea mâinilor ori de câte ori este nevoie.

Toate deplasările cetățenilor străini (angajați ”Damen”, clienți sau reprezentanți ai furnizorilor) au fost suspendate pe platforma șantierului gălățean. În ultimele 20 de zile s-au mai îmbolnăvit aproape 50 de muncitori și subcontractori din șantier.

Postări asemănătoare

Încep Campionatele Naționale Individuale de Tenis pentru Seniori și SuperSeniori +35

Reperul

Reținut de polițiști după ce a condus băut și a accidentat grav o persoană

Maria Vlad Romaniţă

Băuți și drogați la volan

Maria Vlad Romaniţă