Reperul
Braila Eveniment

Noi cazuri de infectare cu virusul West-Nile la Brăila

Încă două cazuri de infectare cu cu virusul West-Nile au apărut la Brăila. Este vorba despre un pacient cu domiciliul în municipiul Brăila, iar celălalt în comuna Zăvoaia. Ambii pacienți sunt internați în Spitalul Clinic de Urgență Brăila cu o formă medie de boală și prezintă evoluție favorabilă.

„Având în vedere creșterea populației de țânțari în mai multe zone ale județului, am convocat, în cursul acestei după-amiezi, o ședință de analiză cu instituțiile responsabile din județ: Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Brăila, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al Judeţului Brăila, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Brăila, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare – Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare Brăila,  Oficiul Fitosanitar Brăila, Comisariatul Judeţean Brăila al Gărzii de Mediu. În cadrul întrevederii, am analizat măsurile care trebuie luate pentru reducerea acestor populații de țânțari. Totodată, am atenționat, printr-o circulară, conducerile unităților administrativ-teritoriale cu  privire la măsurile pe care trebuie să le aplice în fiecare localitate pentru combaterea țânțarilor. Urmează ca instituțiile responsabile în domeniu să controleze modalitatea în care primarii și consiliile locale respectă aceste recomandări”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian Timofei.

În total, în județul Brăila au fost înregistrate anul acesta 7 cazuri de meningită cu virus West-Nile pe teritoriul județului.

 

Postări asemănătoare

Copaci căzuți și case inundate în urma furtunii de noaptea trecută

Maria Vlad Romaniţă

VIDEO | Trecerea cu bacul se face ca în vestul sălbatic. Un angajat al Navrom-Bac, călcat cu mașina pe pasarela de îmbarcare

Maria Vlad Romaniţă

Noi investiții de mediu la Tecuci

Reperul