Reperul
Galati Social

Noi distincții internaționale pentru produsele inventate de studenții Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați

Universitatea Dunărea de Jos din Galați a participat în perioada 20-23 noiembrie 2019 la INFOINVENT – Expoziție Internațională Specializată în domeniul proprietății intelectuale, creativității şi inovării, ediția a XVI-a. Toate produsele prezentate de Universitatea Dunărea de Jos au fost premiate. 

„Evenimentul a avut loc la Moldexpo în Chișinău, Republica Moldova și a fost organizat de către AGEPI, universitatea fiind reprezentată de echipe de cercetători ai Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor și ai Facultății Transfrontaliere. La expoziție au fost prezentate idei și inovații ale cercetătorilor din Republica Moldova, România, Portugalia, Coreea și Vietnam”, se arată într-un comunicat al Universității Dunărea de Jos.

La expoziție, universitatea din Galați a prezentat nouă invenții. Este vorba despre Purple Lavania (Ingredient multifuncțional pe bază de extracte microîncapsulate din orez negru și lavandă pentru utilizări în industria alimentară); parizer cu șrot de cătină; ingrediente naturale cu funcționalitate multiplă pe bază de extracte antocianice din coji de vinete și bacterii lactice comicroîncapsulate și aplicații ale acestora; ingrediente naturale pe bază de antociani din struguri microîncapsulate în hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizări în industria alimentară; ingrediente naturale pe bază de antociani din struguri microîncapsulate în hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizări în industria alimentară; colorant pe bază de cătină și sânge în vederea reducerii nitritului rezidual, pentru industria cărnii; cultură starter artizanală, produs liofilizat obținut din granule de chefir de lapte; parizer cu cătină; pâine echilibrată nutrițional în proteine.

După prezentare și concurs, Universitatea din Galați a primit nouă medalii de aur, oferite de către AGEPI pentru toate invențiile prezentate.

Produsele premiate și prezentarea invențiilor ce au primit distincții vor fi prezentate astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Postări asemănătoare

Au vrut să fure piese ale benzilor transportoare de minereu

Maria Vlad Romaniţă

Tromboliza intravenoasă în tratamentul AVC, efectuată în premieră și la Galați

Maria Vlad Romaniţă

Bărbatul care a incendiat doi oameni ai străzii în octombrie 2016, condamnat la 22 de ani de închisoare