Reperul
Eveniment

Noi focare de pestă porcină africană în județul Galați! Autorități cu temele nefăcute

Nou focar de pestă porcină africană în localitatea gălățeană Scânteiești unde, într-o gospodarie de tip micofermă, au fost uciși peste 110 porci vietnamezi. Desi animalele din ferma respectivă au început să moară de pe 18 noiembrie, autoritățile au aflat târziu. Ca și când nu ar fi fost de ajuns, eutanasierea animalelor s-a făcut astăzi, înainte de ordinul emis de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență .

Motivul, noul director al Direcției Sanitar Veterinare a decis sa nu se mai piardă timpul. Așa se face că vineri dimineață, ședința Comitetului Judetean pentru Situații de Urgența Galati ținută la Prefectură a fost marcată de acest eveniment.

Numărul exact nu se știe. Oricum sunt peste 120 de porci. Situația exactă a focarelor la momentul respectiv nu o știu. Primele semne de boală au apărut undeva pe data de 18, au fost recoltate probe, au fost trimise la laboratorul de la Bacău. Bacăul a confirmat parțial. Ne trebuia și confirmarea laboratorului de la București, rezultat care a venit aseară la ora 18. De aia s-a și intârziat azi “, a explicat Nicu Bogatu, director DSVSA Galati.

Mai exista o suspiciune de pestă porcină africană pe fondul de vânătoare Gohor, dar acolo încă se așteaptă rezultatele. Nici în acest caz, Prefectura și Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi nu fuseseră anunțate la timp.

Potrivit informațiilor oferite de prefectul Dorin Otrocol, la nivelul județului Galați au fost de la începutul anului 37 de focare de pestă porcină africana.

Postări asemănătoare

Viscolul a făcut prăpăd în judeţul Galaţi: Localităţi fără curent şi fără apă, școli și drumuri închise, maşini distruse

Maria Vlad Romaniţă

Una dintre victimele tâlhăriei de la Tecuci, bătrânul de 75 de ani, a murit

Primăria, dată în judecată de firma care a început studiul de fezabilitate pentru tunelul pe sub Dunăre

Maria Vlad Romaniţă