Reperul
Eveniment Galati

Noi focare de SARS-CoV-2 la Spitalul de Copii și la Serviciul de Ambulanță Galați

Un focar de infectare cu noul coronavirus a apărut la Spitalul de Copii Galați. Este vorba despre 23 de cadre medicale pozitive la testul COVID.

”Imediat s-a închis toată secția respectivă, s-a testat tot personalul aferent secției. Ulterior a fost testat tot personalul spitalului în ideea de a limita transmiterea în cazul personalului medical. Suntem într-o perioadă de transmitere comunitară, mare parte dintre cei pozitivi sunt asimptomatici și atunci am decis să testăm absolut tot spitalul pentru a identifica aceste cazuri asimptomatice și a limita transmiterea în rândul personalului nostru. În urma testării întregului personal medical au ieșit 23 de cazuri pozitive, dintre care patru erau în concediu de odihnă, nu au activat în spital în perioada aceasta. Starea de sănătate este bună, niciun cadru medical nu a fost internat până în momentul de față, ei sunt la domiciliu, asimptomatici sau cu simptomatologie minoră. Sunt aproximativ 600 de angajați”, a precizat dr. Iuliana Moraru, director medical la Spitalul de Copii Galați.

A reapărut un focar, după două luni și la Serviciul Județean de Ambulanță Galați. Atunci, circa 20 de angajați ai SAJ Galați s-au îmbolnăvit. 

”Avem patru cazuri de salariați pozitivi și șase care sunt contacți și sunt izolați la domiciliu. Din cei patru, doar o singură colegă, o asistentă, este cu sursă necunsocută, ceilalți trei fiind contacți de familie, cu virus preluat din familie, sau din timpul concediului. Măsurile au fost reluate, cele din starea de urgență, cu închiderea sau izolarea dormitoarelor și a spațiilor de servire a mesei, s-au reinstruit toți salariații. Am făcut ce este posibil pentru a limita actualul focar, dar în contextul actual de transmitere comunitară intensă, este foarte greu  pentru că virusul poate fi luat de oriunde”, a explicat dr. Mihai Polinschi, purtător de cuvânt al SAJ Galați.

La Spitalul de Urgență Galați s-a ajuns la 169 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, din care 64 s-au însănătoșit. ”În prezent sunt trei focare: unul la Spitalul Județean, unul la Spitalul de Copii și unul la Ambulanță. Ca număr total  de personal medico-sanitar înregistrat pozitiv, de la începutul pandemiei, 265”, a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galați. În județul Galați, până în acest moment au fost diagnosticate 1786 de persoane pozitive la noul coronavirus, 113 au decedat, 935 s-au vindecat și au fost făcute 15 282 teste.  

Postări asemănătoare

Galați | A fost semnat contractul pentru modernizarea drumului de centură

Reperul

Primăria redeschide luni punctele de primire a dosarelor de obţinere a subvenţiei pentru sistem de încălzire

Reperul

Vitezoman prins și sancționat de polițiști

Maria Vlad Romaniţă