Reperul
Eveniment

Noi măsuri de protecție au fost stabilite în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit la cererea prefectului județului Galați, Gabriel Avrămescu, pentru a stabili măsuri sporite de siguranță împotriva infectării cu noul coronavirus. Județul Galați are în acest moment 1847 de persoane infectate, din care 175 sunt cadre medicale de la Spitalul de Urgență. 

În urma ședinței C.J.S.U. s-au stabilit mai multe măsuri printre care se numără închiderea tuturor locurilor de joacă pentru copii, inclusiv cele private, de pe raza județului Galați. Fiecare unitate administrativ teritorială va desemna, prin dispoziţia primarului, persoane care vor ține evidenţa celor aflaţi în carantină sau în izolare.

Persoanele desemnate vor informa oamenii aflați în carantină sau în izolare la domiciliu asupra procedurilor ce trebuie urmate, în cazul în care intră în contact cu diferiți furnizori de servicii astfel încât aceștia să își poată lua toate măsurile de siguranță. De mâine, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi și membri ai Poliției Locale vor efectua controale în locațiile unde sunt declarate persoane carantinate sau izolate la domiciliu.

În plus, medicii de familie vor asigura monitorizarea persoanelor care se află în carantină sau izolare la domiciliu, din punct de vedere medical şi vor informa Direcţia de Sănătate Publică Galaţi în cazul agravării stării de sănătate a acestora.

Asociațiile de proprietari din municipii şi oraşe vor face dezinfecţia scărilor de bloc de două ori pe lună. Toate instituțiile publice vor face dezinfecţia spațiilor unde își desfășoară activitatea.
În piețe, administratorii acestora vor restricționa accesul către tarabe, produse, exponate, a unui număr mare de persoane și vor stabili circuite separate pentru intrare și ieșire. Se vor stabili inclusiv traseele vizitatorilor în piețe pe sensuri unice și vor asigura triajul epidemiologic.

Postări asemănătoare

Sute de gălăţeni au luat parte la procesiunea de Înălțare

Trafic blocat pe DN 2B, în zona localității Ianca, din cauza unui TIR răsturnat

Reperul

Un jandarm a tras accidental cu pistolul unui polițist, la Însurăței

Reperul