Reperul
Eveniment

Noi reguli la REZIDENȚIAT 2023

Condițiile de admitere la Rezidențiat 2023 se înăspresc.Concret, la Rezidențiat 2023, alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, după cum se arată în metodologia de organizare a concursului, document publicat în Monitorul Oficial. Anul acesta, examenul are loc pe data de 19 noiembrie.

Înscrierile la examenul de rezidențiat se fac prin direcțiile de sănătate publică din fiecare județ și a municipiului București sau prin ministerele cu rețea sanitară proprie, după următorul calendar:

11-24 octombrie – depunerea dosarelor de înscriere, în zilele de luni până joi, între orele 9:00-16:00 și vinerea între orele 9:00-14:00.

Dosarele de concurs pot fi transmise și prin poștă sau servicii de curierat, în aceeași perioadă.

Art. 4. — „(1) Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore.(2) Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

(3) Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu”, potrivit metodologiei publicate în Monitorul Oficial.

Art. 4 – „(4) Medicii, medicii dentiști/medicii stomatologi și farmaciștii care devin rezidenți pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidențiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidențiat.

(5) Medicii, medicii dentiști/medicii stomatologi și farmaciștii care devin rezidenți pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică ce a publicat postul respectiv, cu respectarea prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, aprobată prin Legea nr. 103/2012, cu modificările și completările ulterioare.”

Postări asemănătoare

Incendiu la Barboși. O persoană a fost rănită (VIDEO)

Maria Vlad Romaniţă

Gălăţenii au plecat în coloană, cu maşini personale şi chiar cu un autocar, pentru a protesta diseară la Bucureşti

Maria Vlad Romaniţă

Pieton lovit mortal de o mașină pe DN 25, la Barcea

Maria Vlad Romaniţă