Reperul
Social

Noi reguli pentru funcționarea farmaciilor

Un proiect de lege aflat la Parlament impune condiții noi pentru deschiderea și funcționarea punctelor de lucru în care se vând medicamente.

Proiectul prevede modificarea și completarea Legii farmaciei 266/2008 și a fost înregistrat la Senat. De asemenea, va fi obligatoriu avizul de funcționare acordat de Colegiul Farmaciștilor din România, pentru farmaciile comunitare.

Modificările propuse în Legea farmaciilor:

Art. 8 Farmacia comunitară funcționează pe baza autorizației de funcționare emise de ministerul Sănătății și a avizului de funcționare acordat de Colegiul farmaciștilor din România prin colegiile farmaciștilor teritoriale județene sau al municipiului București

Art 10 , alin 11

Inspecțiile în vederea emiterii autorizațiilor de funcționare, mutarea punctului de lucru cu destinație de unitate farmaceutică, înființarea oficinelor comunitare rurale/sezoniere, precum și cele de reorganizare a spațiului unităților farmaceutice se efectuează de către personalul de specialitate împuternicit din cadrul direcțiilor de sănătate publică (de regulă, farmacist) și din cadrul colegiului farmaciștilor

Art. 12

  1. Înființarea unei farmacii comunitare în mediul urban și rural se face în funcție de numărul de locuitori, atestat prin document emis de autoritatea administrației publice locale, potrivit datelor INS.

Legea prevede acum că o farmacie poate fi deschisă:

-în orașele reședință de județ: o farmacie la 3.500 locuitori

-în alte orașe: o farmacie la 4000 de locuitori

-în București: o farmacie la 3000 de locuitori

1.1 În mediul urban și rural, distanța minimă de amplasare a farmaciilor comunitare va fi de minimum 500 de metri, în aceeași localitate.

Postări asemănătoare

Parteneriat între Curtea de Apel Galați și Universitatea ”Dunărea de Jos”

Maria Vlad Romaniţă

Astăzi se afișează rezultatele la Examenul de Bacalaureat 2023

Reperul

ANM: Vremea se încălzește ușor

Reperul