Reperul
Eveniment Galati

Noi restricții în orașul Galați și în trei comune din județ

S-au impus noi restricții atât în municipiul Galați, cât și trei commune, unde indicele de infectare cu noul ca trecut de 1.5 la mia de locuitori. Grupul de Suport Tehnico-Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase la nivelul județului Galați, adoptă prin hotărâre, următoarele măsuri:


– Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Galați, în comunele Cuca, Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, , se suspendă în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv. Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.


– Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați.


– Organizarea şi desfăşurarea activităţii teatrelor sau cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în municipiul Galați se suspendă în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv.


– Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc din municipiul Galați, din comunele Cuca, Șendreni și Vânători, în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv.


– Spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte evenimente culturale desfășurate în aer liber în municipiul Galați și comunele Cuca,  Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, sunt interzise în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv.


– La nivelul județului Galați, organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități.


– Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în municipiul Galați și comunele Cuca, Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, își vor desfășura activitatea prin organizarea programului de lucru în regim de muncă la domiciliu / telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.


– Se aprobă începând cu data de 08.10.2020 reluarea cursurilor școlare în scenariul II (GALBEN) de funcţionare la unitatea de învăţământ Colegiul National “Costache Negri” Str. Brăilei nr.134, municipiul Galați,  județul Galați. Subprefectul Eugen Hristache a precizat că în funcție de evoluția indicelui de infectare cu noul coronavirus, calculate săptămânal la nivelul DSP,se va decide în CJSU daca aceste restricții rămân sau nu si după 12 octombrie.

 ”Era de așteptat să creștem din punctul de vedere al incidenței infectărilor. Am ajuns  la 1,56 rata incidenței de infectare, motiv pentru care, în urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am luat unele măsuri suplimentare. Astfel, în perioada 6-12 octombrie, se suspendă  activitatea în restaurante și cafenele, se suspendă organizarea activității în teatre și cinematografe. De asemenea, se suspendă și activitatea în sălile de jocuri de noroc. Este permisă doar activitatea restaurantelor și cafenelelor din hoteluri, dar doar pentru clienții cazați în respectivele stabilimente. De asemenea, vor fi permise manifestările religioase doar cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința unde se desfășoară aceste sărbători religioase. Interdicția pentru restaurante este doar pentru interior. Mai avem și trei comune, unde incidența este peste 1,5 la mia de locuitori și unde vor fi respectate aceste reguli: Cuca, Șendreni și Vânători. Nunțile și botezurile,în interior sunt interzise. Se pot desfășura doar pe terase. În fiecare luni DSP face o nouă analiză a ratei de incidență a infectărilor și vom vedea atunci dacă se vor prelungi sau nu aceste măsuri ”, a precizat subprefectul județului Galați, Eugen Hristache. 

Postări asemănătoare

Bătrână tâlhărită lângă un bancomat

Maria Vlad Romaniţă

100 de muncitori pakistanezi protestează la Galați

Maria Vlad Romaniţă

Spații de carantină amenajate la Liceul de Marină

Maria Vlad Romaniţă