Reperul
Social

Noile măsuri fiscale anunțate de Guvern presupun și abrogarea facilităților pentru telemuncă

În prezent, firmele pot să acorde lunar până la 400 de lei, bani netaxați, are să acopere cheltuieli generate salariaților aflați în telemuncă. Astfel, pot fi acoperite din acești bani chelutieli care țin de consumul de energie electrică, abonamentul de date sau cheltuieli pentru mobilier.

De asemenea, firmele care le acordă le pot include pe lista cheltuielilor deductibile. Iar o parte bună a acestui beneficiu fiscal e că nu sunt cerute de lege documente justificativ.
Guvernul renunță însă la această facilitate: de anul viitor, nu se mai face această excepție la taxare.

”Se propune abrogarea prevederilor potrivit cărora sumele acordate angajaților care desfășoară activități în regim de telemuncă, în limita unui plafon lunar de 400 lei, corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfășoară activitate în regim de telemuncă, reprezintă venit neimpozabil și nu se cuprinde în baza de calcul a contribuțiilor sociale obligatorii, cu încadrarea în plafonul lunar de cel mult 33% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat sau din solda lunară/salariul lunar acordată/acordat potrivit legii”.

Postări asemănătoare

Programul Casa Verde. Prosumatorii care instalează panouri solare mult mai mari decât consumul lor, sancționați

Reperul

Telegraful Electoral informează tinerii din Galați despre alegerile europarlamentare

Reperul

Pelerinaj în pandemie la moaștele Sf. Andrei și ale sfinților doctori fără de arginți

Maria Vlad Romaniţă